Florin Cîțu, întrebat dacă a trădat Ludovic Orban: Nu știu dacă e trădare, dar e o acțiune bizară

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban si florin citu pe scena la un eveniment pnl
Florin Cîțu și Ludovic Orban. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că este bizară acțiunea prin care Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. "Nu e trădare, dar e bizar", a declarat premierul.

Florin Cîțu a fost întrebat dacă este trădare demersul lui Ludovic Orban de vineri seară.

"Este o acțiune bizară. Nu știu dacă e trădare, dar e bizar ca președintele PNL să facă tot ce e posibil ca moțiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în fața propriei conștiințe", a spus premierul.

Un nou scandal a izbucnit, vineri, aproape de miezul nopții, în PNL, după ce Ludovic Orban a încercat, împreună cu cei de la USR PLUS, să bage de urgență în procedură parlamentară moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. 

Ședința Birourilor Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, conduse de Ludovic Orban și Anca Dragu, a fost convocată pentru ora 23, online, dat fiind că era vorba de o oră foarte târzie a zilei de vineri când parlamentarii sunt plecați în teritoriu. 

Membrii Birourilor ar fi trebuit să stabilească un calendar pentru citirea moțiunii în plenul reunit și pentru votarea acesteia. 

Cvorumul necesar pentru ședință este 14, au participat însă doar 11, de la USR PLUS, AUR, câțiva de la PSD. De la PNL a participat un singur membru, respectiv Ludovic Orban, președintele partidului și al Camerei Deputaților. 

Cum însă interesul partidului este, conform votului exprimat chiar vineri dimineață în Biroul Politic, ca Florin Cîțu să rămână prim ministru, Orban este acum acuzat în interiorul formațiunii că s-a aliat cu cei de la USR PLUS pentru a-l vedea plecat pe rivalul său, Florin Cîțu, de la Palatul Victoria. 

Orban, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, a convocat din nou ședința Birourilor Reunite sâmbătă, la ora 11, tot online. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri