Florin Cîțu, întrebat despre situația secretarului de stat demis după o zi: „Să vedem dacă filiala Bacău îl mai susține”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu declaratii
Florin Cîțu dă explicații despre situația lui Cosmin Constantin Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății revocat din funcție la o zi după numire Foto: captură video Digi24

Premierul Florin Cîțu a spus, vineri, că situația creată la Ministerul Sănătății, unde secretarul de stat Cosmin-Constantin Baciu a fost revocat din funcție la o zi după numire, a apărut din cauza unor chestiuni procedurale, iar lucrurile vor fi reglementate cât de curând, astfel încât Ministerul Sănătății să aibă șase secretari de stat. „Să vedem însă dacă filiala Bacău îl va mai susține de dl. Baciu”, a adăugat premierul, în contextul în care au existat suspiciuni că această situație a apărut din cauză că filiala Bacău a PNL nu-l susține pe Florin Cîțu la conducerea PNL, ci pe Ludovic Orban.

„Aici sunt câteva lucruri - nici procedura n-a fost respectată și atunci n-avea cum să rămână. În alt doilea rând, avem nevoie de reorganizarea ministerului pentru a face șase secretari de stat și, pe protocol, al șaselea era pentru PNL. Se va rezolva problema, am vorbit cu Ministerul Sănătății, va avea reorganizarea, al șaselea secretar de stat și apoi vom face numirea. În același timp, trebuie să vedem dacă filiala îl mai susține pe dl. Baciu, aici sunt alte discuții, interne, și vom vedea”, a spus Florin Cîțu întrebat despre situația creată la Ministerul Sănătății, unde Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la o zi după ce a fost numit, potrivit unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu.

Propunerea ca Baciu să fie numit secretar de stat a fost votată de PNL Bacău încă din luna februarie, în cadrul unei ședințe județene. 

La observația că au fost zvonuri că demiterea lui Cosmin-Constantin Baciu s-ar fi făcut pentru că face parte din tabăra care îl susține pe Ludovic Orban, Florin Cîțu a spus: „Nu, nici vorbă, în niciun caz, nu are nicio legătură. Aici, eu am spus de fiecare dată că vreau să avem profesioniști pentru aceste funcții, e adevărat susținut de filială, dar profesioniști de fiecare dată, verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună, aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”.

Întrebat dacă a aflat despre mesajul președintelui PNL Alba, Mircea Hava, Florin Cîțu a declarat că nu comentează ceea ce spun președinții de filiale. „Suntem toți în campanie”, a menționat el.

Preşedintele PNL Alba, europarlamentarul Mircea Hava, candidat pentru un nou mandat a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în PNL e prima dată când „unitatea e greu încercată de disperarea unora de a ajunge unde nu merită, prin nimic altceva decât jocuri de culise şi cuţite înfipte-n spate”. El a lansat un apel la unitate, inclusiv la nivelul filialei. „Dacă ne păstrăm onoarea în ogradă, vom câştiga indiferent de cine e premier. Iar premierii, ne place sau nu, vin şi pleacă. Noi am luptat întotdeauna pentru noi şi binele Albei, nu pentru ca cineva să se plimbe învelit în mantie şi pe-un cal alb, în curte, la Palatul Victoria. Indiferent cine!”, a scris Mircea Hava.

„Partidul Național Liberal va fi mai puternic după aceste alegeri, veți vedea că vom fi mai uniți, mai puternici și vom fi după aceste alegeri cel mai puternic partid politic din România”, a mai spus Florin Cîțu, aflat la Râmnicu Vâlcea, unde au loc alegeri în cadrul organizației PNL Vâlcea. 

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri