Florin Cîțu, mesaj de Ziua egalităţii de şanse: "Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor"

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu cu masca pe figura vorbeste la microfon, în vizită la centrele de vaccinare din Bucureșt
Florin Cîțu, în vizită la centrele de vaccinare. Foto: Facebook

Pandemia de coronavirus a dus la creşterea violenţei împotriva femeilor, în vreme ce sarcinile şi responsabilităţile casnice ale acestora au devenit mai multe, a afirmat sâmbătă premierul Florin Cîţu, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului, cu ocazia Zilei egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România.

"Deşi instituţiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja paşi importanţi pentru includerea principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, încă mai sunt inechităţi în ceea ce priveşte accesul acestora în funcţiile de conducere. Mai avem de lucru în această privinţă, dar vreau să ştiţi că sprijin egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă", a afirmat Florin Cîţu.

El mulţumeşte femeilor care au făcut parte din echipele implicate în gestionarea pandemiei.

"Pandemia COVID-19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus şi pentru asta le mulţumesc! Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate şi trebuie să fim recunoscători", a mai scris Florin Cîţu.

Data de 8 mai a fost declarată, în 2015, Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: K. Iohannis, mesaj de Ziua egalității de șanse: Violența contra femeilor, inegalitatea de gen, discriminarea sunt fenomene nocive

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri