Florin Cîțu: Nu poți susține nelimitat testarea gratuită. Varianta cu 45 de zile a fost agreată în coaliție, Rafila a spus da

Data publicării:
certificat-covid-verde-profimedia
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că acceptarea testului Covid negativ pentru certificat la magazine va depinde de înregistrarea în baza națională. Foto: Profimedia Images

Florin Cîțu a comentat acid tergiversarea introducerii certificatului verde și măsurile de relaxare. El a subliniat că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează și a afirmat că s-a agreat în coaliţie ca testarea să fie suportată doar 45 de zile. 

"Trebuie să pornim de la ce am dorit cu acest certificat verde, de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare n-o să mai crească", a spus Cîțu.

El a afirmat că statul va putea să susțină plata testelor timp de 45 de zile.

 "(Varianta - n.r." A fost agreată, nu înțeleg de ce ne-am duce mai departe. Rafila era acolo, a zis da. Nu văd care sunt argumentele să schimbăm acea variantă. De la 60 la 45. Mi se pare un timp rezonabil ca cei nevaccinați să se vaccineze. Vorbim de ceva vreme de această lege de certificat verde. Refuz să cred că cei care nu s-au vaccinat acum două săptămâni au vreo scuză", a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă legea va trece până la finalul anului, Cîţu a precizat: ”Eu sper că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul COVID, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri