Florin Cîțu, PNL: Dragnea a fost șocat de studiul de impact al BNR asupra OUG 114

Data publicării:
florin citu
Foto: Facebook

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că liderul PSD Liviu Dragnea a fost „șocat” de un studiu de impact al BNR privind efectele Ordonanței 114 și că ar încerca acum să ascundă concluziile acestui studiu de agențiile de rating, pentru a evita o reducere a ratingului României.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aseară, Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu și asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost și supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză și experiență Liviu Dragnea are încredere.

A fost șocat de concluziile studiului și imediat i-a chemat pe Vâlcov și Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi, spunând că nu știau și au dat vina pe Comisia Națională de Strategie și Prognoză care i-a asigurat, așa cum scrie și în expunerea de motive, că efectele OUG 114 pentru economie și mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate

Teodorovici și Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit ca să șantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public”, scrie senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.

Cîțu, președinte al Comisiei economice din Senat, publică și o parte din concluziile studiului, care ar arăta că OUG 114 ar duce la inflație, deprecierea monedei naționale și la dobânzi mai mari pentru populație.

„Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale cumulativ (...) Doar această informație despre creșterea economică poate porni o ieșire masivă de capital, care duce imediat la deprecierea monedei naționale, inflație și dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în totalitate înseamnă criză economică. De aceea, Dragnea este speriat acum și nervos că i s-a ascuns această informație”, spune liberalul.

De asemenea, acesta mai susține și că Guvernul României a primit scrisori de avertisment din partea Băncii Centrale Europene și de la vicepreședintele Comisiei Europene, inclusiv o scrisoare în care guvernul este amenințat cu amendă pentru taxele și plafonările de prețuri din sectorul energetic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri