Florin Cîțu pune atacurile din partea PSD pe seama „euforiei”: „Nu cred că se așteptau” să intre la guvernare

Data actualizării: Data publicării:
florin citu cu masca isi pune ochelarii
Președintele PNL, Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că acuzațiile noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, față de modul în care au fost cheltuiți banii publici sunt provocate de „euforia” intrării la guvernare, pentru că social-democrații nu se așteptau ca acest lucru să se întâmple atât de repede.

„Am văzut și eu declarațiile, întărite de președintele PSD. Am auzit și discuții despre un audit. Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a preluat și el un mandat și vorbea de o gaură imaginară în nu știu ce buget, în 2015”, a spus Cîțu la Digi24.

„Ce deranjează sunt insinuările venite de la președintele PSD când vorbește despre aceste lucruri. Pentru că suntem într-o coaliție de guvernare. Eu pun aceste declarații – și mă interesează cele venite de la președintele partidului, nu celealte - pe seama euforiei intrării la guvernare. Eu nu cred că se așteptau să intre la guvernare până în 2024. Și cred că din euforie vedem aceste declarații în această perioadă. Dar eu cred că sunt doar acum la început și nu vor mai continua”, a adăugat el.

Cîțu a spus că nu au fost probleme cu bugetul pe 2021, așa cum a spus succesorul său la Ministerul de Finanțe, și că oamenii trebuie să se uite la evaluările agențiilor de rating, care au fost pozitive, chiar și în criza globală provocată de COVID. De asemenea, Cîțu a spus că anul acesta colectarea bugetară a fost mai ridicată în acest an față de anii trecuți.

„Eu pun aceste declarații pe seama euforiei de a intra la guvernare când nu se așteptau”, a adăugat el.

Declarațiile vin după ce Câciu a spus că banii împrumutați de România s-au dus pe cheltuieli publice și pe „risipă” și s-a plâns de colectarea bugetară scăzută.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a spus că este „corect” ca noul ministru al Finanţelor Publice să facă un audit privind activitatea predecesorilor săi la minister și că nu este vorba despre un avertisment la adresa lui Florin Cîț. Și el a criticat însă modul în care au fost cheltuite unele sume de bani în pandemie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri