Florin Cîțu: „Să oprim declarațiile și să ne așezăm la masa dialogului”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu face declaratii la guvern
Florin Cîțu cheamă la dialog partenerii din USR PLUS Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu, care luni a fost la Palatul Cotroceni și a discutat cu președintele despre criza din coaliția de guvernare, are un mesaj de calmare a tensiunilor pe care îl transmite partenerilor din USR PLUS: „Să oprim declarațiile și să ne așezăm la masa dialogului”, îndeamnă Florin Cîțu.

Întrebat, luni, care sunt soluţiile pentru rezolvarea crizei, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul a declarat:  „Soluţiile sunt aceleaşi pe care le-am prezentat din primul moment, dialogul. Sunt dispus în continuare să continuăm dialogul. Eu consider că doar o coaliţie de dreapta poate conduce România astăzi, această coaliţie cu care am pornit la drum, trebuie doar să ne aşezăm la masă şi să discutăm”.

Întrebat dacă mai este loc de dialog, dacă USR PLUS pleacă din Guvern, premierul a afirmat că „întotdeauna este loc de dialog”. 

Jurnaliștii au vrut să știe și dacă tot el va fi opțiunea de premier a președintelui, în cazul în care moțiunea de cenzură trece în Parlament. „Să ajungem acolo”, a răspuns Florin Cîțu. „Singura soluție pentru România este o coaliție de dreapta, această coaliție de drepta”, a punctat el, precizând că aceasta este și opinia președintelui. 

Declarațiile premierului intervin în condițiile în care, potrivit unor surse, miniștrii USR PLUS ar urma să-și anunțe luni seara demisia din guvern.

Întrebat dacă ar putea funcționa ca guvern minoritar, Florin Cîțu a spus: „Nu suntem încă acolo”.

În legătură cu acuzaţia de blat al liberalilor cu PSD în privința moțiunii de cenzură, Florin Cîţu a comentat: „Dar dacă o susțineau, era un blat cu USR-AUR? Până la urmă, e o decizie a grupului PSD, nu ştiu care au fost argumentele. Am spus că este trist să vedem partenerii de coaliţie alături de AUR, un partid extremist, acum văd că partenerii de coaliţie vor să fie şi lângă PSD. Eu îmi aduc aminte că împreună am fost în stradă împotriva legilor justiţiei modificate de PSD. Cred că trebuie să oprim declaraţiile, să ne aşezăm la masa dialogului pentru că nu fac bine aceste declaraţii”, a îndemnat premierul. „Doar dacă stăm de vorbă putem să găsim o soluție”, a adăugat el.

El a mai anunțat că marți va fi aprobată rectificarea bugetară, indiferent dacă miniștrii USR PLUS demisionează sau nu din guvern.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri