Florin Cîțu și-a dat demisia de la șefia PNL

Data actualizării: Data publicării:
citu - inquam
Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că și-a depus demisia din funcția de președinte PNL.

Florin Cîțu spune că nu-și va da demisia și din funcția de președinte al Senatului. „Acolo sunt alte discuții. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție".

„Este clar pentru mine că această coaliție cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României. Am spus că sunt măsuri, și dacă eram ascultat astăzi nu aveam aceste probleme, dar sunt măsuri care vor avea efect de bumerang, știm foarte bine că așa se întâmplă. Am corectat, când am preluat guvernarea României în 2019, probleme care s-au acumulat între 2017 și 2019. Din păcate, văd iarăși același ritm", a declarat Florin Cîțu în fața sediului PNL.

Acesta spune că dacă nu era coaliția guvernamentală cu PSD, ar fi continuat în funcția de lider al PNL.

„Toți colegii am pornit la drum cu aceleași obiective. Se pare că eu am rămas fidel principiilor liberale", a afirmat Cîțu.

Întrebat cum a ajuns să fie singur la 6 luni după ce a primit susținerea majorității liberalilor care l-au votat la Congres, Florin Cîțu spune: „Niciodată nu poți să fii singur când ești înconjurat de principii și valori liberale. Așa am intrat în politică și așa voi rămâne mereu. Oamenii vin și pleacă. Principiile și valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine.

„Întotdeauna să ne păstrăm principiile și valorile liberale și atunci vom fi puternici. În momentul în care abdicăm și ne ducem în spatele populismelor, acelor măsuri doar pentru a avea o liniște...Știți că era un președinte, Ion Iliescu, care voia liniște, atunci veți vedea că lucrurile se vor înrăutăți. Cu colegii mei aș fi vrut o discuție serioasă. Poate le-a lipsit curajul", spune el.

Întrebat dacă va colabora cu liderii de partid și cu Nicolae Ciucă, Cîțu spune: „Întotdeauna voi susține toate acele măsuri bazate pe principii liberale".

Florin Cîțu spunea vineri că este „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului. Aceștia doresc să se organizeze un congres în partid, însă convocarea este considerată nestatutară de Cîțu. El convocase o ședință a Biroului Executiv pentru sâmbătă, ora 12:00, unde dorea să-și anunțe demisia, însă nu a întrunit cvorum.

Și prietenul lui Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, a anunțat că își dă demisia din funcția de secretar general PNL și din cea de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, portofoliu responsabil de PNRR.

Într-o ședință a Biroului Executiv Național convocată vineri de tabără anti-Cîțu, 42 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea conducerii de partid.

„Majoritatea membrilor Biroului Executiv și a președinților Birourilor Politice Județene apreciază că Partidul Național Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relația cu organizațiile teritoriale. Scopul organizațiilor județene este optimizarea coordonării și îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL.

Necesitatea unei schimbări se impune și datorită contextului geostrategic, existând situații când o decizie administrativă are nevoie de o susținere politică rapidă.

O situație de criză impune măsuri de criză, așa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile și să prevină riscul unei crize politice artificiale", arată un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

Conform surselor din partid, Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni noul președinte PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri