Florin Cîțu spune că el este propunerea de premier: „Dacă PSD se opune, vedem atunci”

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu în Parlament.
Florin Cîțu, președintele PNL. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. După ședință, Florin Cîțu a spus că el este propunerea PNL pentru funcția de premier, dar dacă PSD se opune acestei variante, „vedem atunci, interesul PNL primează”.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL. Am discutat (de flexibilizarea numelui premierului propus de PNL - n.r.), dar nu s-a votat”, a spus Florin Cîțu.

El spune că, în prezent, propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este liderul partidului.

Întrebat dacă PNL merge la negocierile cu PSD cu propunerea Florin Cîțu pentru funcția de premier, liderul liberalilor a confirmat: „În acest moment, da, aceasta este decizia. Dacă PSD se opune, vedem atunci, interesul PNL este cel care primează”.

„PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele propuse de PSD”, a adăugat Cîțu.

„Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României, care are atributul constituțional. Încă vorbim de programul de guvernare.

Vedeți dumneavoastră, vorbim despre premier dar nu avem programul de guvernare aprobat și discutat, și acolo chiar avem discuții foarte importante care se vor a fi introduse, ceea ce Partidul Național Liberal a spus astăzi la discuție, nu vom renunța la cota unică”, a adăugat Cîțu.

Liderul PNL afirmă că ministerele avizatoare vor fi împărțite între PSD și PNL.

De asemenea, Florin Cîțu a vorbit și despre modul greoi în care decurg negocierile dintre PNL și PSD. „Aici, este adevărat, sunt două partide cu ideologii total diferite care trebuie să găsească un mod de a funcționa. Până acum ne-am înțeles pe foarte multe dintre capitole. În fiecare zi există un avans dar, repet, și în această seară, PNL, membrii BEx, au spus că nu vor să renunțe la cota unică”, a precizat acesta.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri