Florin Cîțu spune că Executivul pregătește „Armagedon pentru sectorul privat”

Data actualizării: Data publicării:
Florin-Citu

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că, în ședința de Guvern de mâine, Cabinetul Dăncilă ar urma să discute și să adopte o ordonanță de urgență cu peste 60 de articole, „fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie”. Parlamentarul liberal prezintă și două facsimile în sprijinul afirmațiilor sale.

sedinta guvern 17 07 gov ro
Foto: gov.ro

„Armagedon pentru sectorul privat! În ședința de Guvern de mâine, Dragnea și Vâlcov, susținuți de Teodorovici și ALDE, introduc OUG-ul care dinamitează tot sectorul privat și marchează revenirea României la socialism exact la 29 de ani după eliberare. Ordonanța are peste 60 de articole, fiecare articol cu o nouă taxă pentru fiecare sector din economie!”, scrie senatorul PNL pe contul său de Facebook.

Acesta prezintă în sprijinul afirmațiilor sale și două facsimile cu ordonanța pregătită de Executiv.

„Vă atașez două exemple. Dar OUG conține taxe pentru retail, energie, sistem bancar, jocuri de noroc etc., toate domeniile enumerate de Dragnea duminică seara. Această ordonanță nu a fost pusă în dezbatere publică și va apărea direct pe ordinea de zi în ședința de Guvern. Nu-i mai interesează nimic. Bugetul este în faliment și ei au promis pensii, pensii speciale, salarii. Vor forța sectorul privat să plătească”, mai scrie senatorul PNL.

Unul dintre facsimilele publicate prezintă un nou articol ce ar urma să fie introdus în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății: „Art. 375^1 – Persoanele juridice care realizează încasări din activități publicitare la produse din tutun și băuturi alcoolice contribuie cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adăugată, care se constituie venit la bugetul de stat”.

Al doilea facsimil se referă la majorarea impozitului pe care trebuie să-l primească agenții economici care desfășoară activități de extracție și activități de vânzare a gaxelor naturale extrase din România, pe teritoriul național, în marea teritorială, în zona contiguă și/sau zona economică exclusivă a României din Marea Neagră.

Citiți și:  Business Club | „Soroșică” și multinaționalele cele rele. Ce ascund tezele din decembrie ale lui Dragnea?

Surse: Guvernul va anunţa introducerea de noi taxe pentru companii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri