Florin Iordache: „Nu cred că se mai pune problema suspendării”

Data actualizării: Data publicării:
171120_PLEN_REUNIT_02_iordache INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei și coduri penale, Florin Iordache, a declarat luni că nu se mai pune problema suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, odată ce acesta a anunţat revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA.

171120_PLEN_REUNIT_02_iordache INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Nu cred că se mai pune problema suspendării, pentru că cea mai importantă temă la suspendare era nerespectarea deciziilor CCR. Şi cred că prin această decizie, pe care preşedintele, prin decretul de revocare l-a luat, cred că nu se mai pune problema revocării preşedintelui”, a declarat Iordache la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

„În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. 

Coaliţia PSD-ALDE urma să anunţe luni decizia cu privire la demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, dat fiind că acesta nu luase încă o decizie după ce Curtea Constituţională a decis că trebuie să o revoce din funcţie Laura Coduţa Kovesi. Tăriceanu şi-a delegat atribuţiile, în perioada 9-11 iulie, către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, dar a declarat duminică seară că susţine „necondiţionat” suspendarea.

Liviu Dragnea a anunţat, săptămâna trecută, că luni urmează să fie luată o decizie cu privire la suspendarea preşedintelui, după ce a trecut o lună de la decizia CCR care spune că procurorul-şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, trebuie demisă prin decret semnat de către preşedinte. Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că „îşi bate joc de Constituţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri