Florin Roman: Moțiunea va fi „la mustață”. Șansele să treacă sunt 50-50

Data actualizării: Data publicării:
florin roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, spune că scorul este foarte strâns în ceea ce privește votul de miercuri pe moțiunea depusă de PSD, după ce guvernul Orban și-a angajat răspunderea pe proiectul alegerilor locale în două tururi de scrutin.

Noi le-am oferit practic celor de la PSD, am făcut simbolic un pas înapoi, în sensul că ei au negociat cu acei parlamentari neafiliați și de la partide mici liber, iar după aceea am reluat discuțiile cu ei. Și a fost clar azi că nu aveau voturile, pentru că dacă aveau voturile, nu întârziau acea ședință de Birou Permanent reunit. Foarte mulți din acei parlamentari s-au întors și practic astăzi, la momentul la care discutăm, ei au rămas fără numărul necesar de voturi. Asta a creat panică la PSD”, a spus Roman.

Sunt mulți parlamentari ai PSD care vor boicota moțiunea, pentru că nu vor să-și piardă locurile în parlament. Va fi la mustață, 50-50”, a spus el.

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a spus, pe de altă parte, că nu a fost vorba de panică, ci de o strategie, pentru că mai multe grupuri parlamentare au fost iritate de numărul mare de acte normative „contra românilor” adoptate de guvern, ceea ce a crescut șansele ca moțiunea să treacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri