Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: Vom face toate demersurile pentru demiterea Ancăi Dragu de la Senat

Data publicării:
florin roman in stanga claudiu tarziu in centru in spate anca dragu in dreapta
Deputatul Florin Roman spune că PNL va demara procedurile de demitere a Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului. Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a transmis, vineri, că liberalii vor face „toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului”, acuzând-o că a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului de joi, când a fost citită moțiunea de cenzură, în mod „abuziv”, după ce acesta a închis-o.

“Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, iar forța pumnului nu poate trece de forța votului, esența democrației!

Am condus ieri ședința comună în baza regulamentului comun, îndeplinind atribuții de președinte al Camerei Deputaților, în baza deciziei publicată în Monitorul Oficial. În deplină legalitate! Ședințele comune se conduc prin rotație. Chiar dacă ambii președinți ar fi în sală. Așa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege! Ultimele două au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD iar în lipsa președintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constituțional. Așa cum Alina Gorghiu a condus Senatul în locul Ancăi Dragu și a luat decizii.

În pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, braț la braț cu USR, am desfășurat o ședință regulamentară: a fost supus votului și a fot adoptată Ordinea de zi aprobată de BPR, am supus la vot și a fost aprobat programul de lucru, am solicitat autorilor moțiunii să citească textul de 3 ori și au refuzat, iar în final am declarat ședința închisă!

Toate aceste lucruri se regăsesc pe Stenograma ședinței. Este motivul pentru care am stat la microfon până la finalizarea procedurii. Ca totul să fie înregistrat oficial!

Doamna Dragu a reluat abuziv ședința. O ședință, care atenție, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz în serviciu. Nu putea face acest lucru decât în urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz în serviciu, ci și unul constituțional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului!

Vom răspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului și sunt convins 100% că acest demers va fi declarat neconstituțional!

Din acel moment, toți cei care au încercat dărâmarea ordinii constituționale prin forță, huliganism și abuz vor avea o mare, mare problemă cu legea!”, arată un mesaj al lui Florin Roman, publicat vineri pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu spune că liderii USR PLUS au susținut acțiunile membrilor AUR de joi de la citirea moțiunii de cenzură din Parlament, când aceștia au încercat agresiv să-l înlăture pe vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Roman de la prezidiul plenului reunit, deoarece nu avea dreptul să conducă ședința. “Fac apel la toți oamenii din USR care încă simt proeuropean și vor democrație în România să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament de ieri”, a transmis, vineri, Cîțu.

Plenul reunit al Parlamentului, convocat joi pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților și a absentat. Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri