FMI critică pensiile parlamentarilor

Data publicării:
parlament cupola crop2

Reprezentantul FMI în România a declarat următoarele: „În trecut pensiile speciale deveniseră o povară fiscală semnificativă pentru România. Renunţarea la ele, în urmă cu mai bine de patru ani, a fost un pas important pentru reinstituirea sistemului stabilităţii sistemului de asistenţă socială. Fondul Monetar Intenaţional priveşte cu îngrijorare reapariţia acestor privilegii care compromit reformele finanţelor publice”, a declarat reprezentantul Fondului, Guillermo Tolosa.

Este un mesaj destul de dur. În 2010 Fondul Monetar Internaţional a fost cel care a făcut presiuni în timpul guvernării Boc pentru eliminarea pensiilor speciale pe care le primeau magistraţii, parlamentarii şi militarii.

S-a trecut la un sistem unitar de pensii la care s-a renunţat practic în această săptămână, când parlamentarii au votat suplimentarea propriilor pensii în funcţie de numărul de mandate.

Justificarea lor a fost că în anii petrecuţi în Parlament nu pot profesa în domenii mai bănoase, care să le aducă şi pensii mai mari. Şi, în plus, parlamentarii vor să aibă pensii la nivelul colegilor din Occident.  

Citiți și:

Parlamentarii ar putea primi în plus aproape dublu față de pensia medie din România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri