Video "Foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas". Scandal în Parlament, Eduard Novak a fost atacat pentru primele date rudelor

Data actualizării: Data publicării:
Eduard Novak
A fost scandal în Parlament, unde partidele din Opoziție i-au reproșat ministrului Sportului că și-a premiat rudele cu bani de la stat. FOTO: captura Digi24

A fost scandal în Parlament, unde partidele din Opoziție i-au reproșat ministrului Sportului că și-a premiat rudele cu bani de la stat. N-au lipsit nici atacurile antisemite.

Ministrul Sportului a fost acuzat că a acordat beneficii nemeritate membrilor familiei.

Cristian Brian, deputat USR: "România nu are un ministru al sportului, ci un șmecher care își îmbogățește rudele. În numele tatălui, fiul ministru premiază. Nu sunteți ministrul familiei."

Eduard Novak, ministrul Sportului: "Ministrul sportului nu premiază pe nimeni în nume propriu. Există prevederi clare în baza cărora se acordă premii. Când am intrat în Cartea Recordurilor ca singurul ministru medaliat paralimpic n-a fost conflict de interese? "

De la dezbateri nu au lipsit scandalul și atacurile antisemite.

Csoma Botond, deputat UDMR: "Miniștrii UDMR n-au dat bir cu fugiții, au venit când au fost solicitați."

Axinia George (AUR): "Hortistule!" (n.r: atribut asociat liderului antisemit ungar, Horthy)

Csoma Botond, deputat UDMR: "Dacă avea un nume de rezonanță latina sigur că nu era supus unui atac de acest fel. Le transmit tovarășilor din epoca de aur că avem o vorbă la noi în Ardeal - foaie verde ananas, papagal ai fost, papagal ai rămas. Doamne ajută!"

Colegii din Coaliție au sărit în apărarea lui Eduard Novak, dar cu condiții.

Balcea Ovidiu Sergiu, deputat PNL: "PNL e un partener loial. Sprijinul nostru există, dar e condiționat de un plan de acțiuni care să dea încredere."

Și sindicaliștii din sport sunt nemulțumiți de Eduard Novak. Au protestat ieri în fața Ministerului Sportului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri