Fost ambasador român: Fără precedent. Dacă s-a ajuns aici, situația este extrem de gravă

Data publicării:
catalin avramescu

Fostul ambasador Cătălin Avramescu susține că apelul lansat astăzi de ambasadele a 12 state, printre care SUA, Belgia, Canada, Elveția, Finlanda sau Germania, este unul fără precedent și transmite mesajul că situația este una deosebit de gravă în România.

„Fără precedent. Cât am fost ambasador nu am auzit de așa ceva. Dacă s-a ajuns aici, situația este extrem de gravă.

Douăsprezece state - Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi SUA - au emis un comunicat prin care cer actualului regim de la București "să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei".

În traducere: statele civilizate denunță încercarea grupului de infractori care controlează guvernarea de a demola Codul Penal.

Salut această intervenție. Însă ea nu este suficientă. Sancțiuni diplomatice la adresa regimului Dragnea, urmate de sancțiuni economice și de introducerea vizelor (Canada este dealtfel pe cale de a face asta). Acesta este nivelul de presiune de la care Mafia va începe să se clatine. Simplele vorbe, oricât de juste, nu sunt deajuns să sperie "banda Teleorman".”, a scris Cătălin Avramescu pe pagina sa de Facebook. 

Ambasada SUA a publicat joi o declarație comună a Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elveţiei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei şi Statelor Unite ale Americii prin care se face apel la „evitarea schimbărilor ce ar slăbi statul de drept”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri