Fost ministru al Transporturilor: Fiecare ministru ar trebui să jure pe Master Plan, nu doar pe Biblie şi Constituţie. Dar nu avem Master Plan

Data publicării:
NAZARE ALEXANDRU -MFAX

 

Alexandru Nazare - Sursa Foto: MediafaxFoto

Premierul Ponta, după aproape trei ani în care a blocat proiectele de infrastructură, vine acum să ceară un acord al tuturor partidelor pentru Master Planul General de Transport.  (...) În ultimii trei ani însă, Ponta și amicul său Șova au dat peste cap toate proiectele care aveau deja finanțare europeană și au venit cu diferite prezentări colorate care să satisfacă orgoliile baronilor locali. Așa s-a ajuns ca din alocarea din fonduri europene pentru perioada 2014-2020 să fie achitate aproape 1.5 miliarde de euro pentru proiectele întârziate, diminuându-se astfel dezvoltarea de noi proiecte”, susţine Alexandru Nazare, într-un comunicat de presă.

Victor Ponta: Master Planul pe Transport trebuie aplicat pe baza unui consens politic pe zece ani 

Senzațional însă, după trei ani de guvernare haotică, premierul Ponta și-a dat seama că de fapt ei nu se pot apuca de treabă pentru că nu au acord politic. Nu au avut nevoie de acord politic atunci când au lansat trei licitații pentru proiecte de autostrăzi în concesiune sau atunci când au licitat studii de fezabilitate pentru mii de kilometri de autostradă. Nu au avut nevoie de acord politic atunci când au tăiat panglici la proiectele începute de alții, dar au acum nevoie de acord politic pentru că ei nu au mai fost în stare să înceapă noi proiecte fiind prea preocupați să schimbe harta coridoarelor europene”, a afirmat Alexandru Nazare.

Am susținut că fiecare ministru care intră în Ministerul Transporturilor trebuie să jure pe Master Plan așa cum jură pe Constituție și pe Biblie, însă pentru aceasta avem nevoie de un Master Plan complet. Prezentarea făcută cu proiecte în valoare de peste 28 de miliarde de euro nu are nicio legătură cu un Master Plan pentru domeniul transporturilor, ci cu romanele science-fiction. Problemele de infrastructură ale României nu se rezolvă cu hărți colorate, cu prezentări pompoase și cu acorduri politice pe hârtii fără valoare, ci pe termene asumate tranșant și surse de finanțare reale”, adaugă deputatul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri