Fost vicepreședinte PNL, trimis în judecată. Bani contra locuri eligibile

Data actualizării: Data publicării:
mihai voicu 2 - captura

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a deputatului Mihai Voicu, fost vicepreședinte la nivel național al liberalilor. Acesta este acuzat că ar fi pretins bani de la membri de partid pentru a-i pune pe locuri eligibile în campaniile electorale din 2012.

Alături de Mihai Voicu au fost trimiși în judecată Dan Lucian Mogoș, fost secretar general al PNL Dolj, Constantin Cosmin Enea, fost vicepreședinte al PNL Dolj și SC Coliseum SA.

Voicu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În perioada ianuarie - aprilie 2012, inculpatul Voicu Mihai Alexandru, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogoș Dan Lucian Ștefan, și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale”, arată DNA printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii arată că „donațiile” condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică.

Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei”, mai precizează DNA.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri