Foști aliați, Mihail Neamțu și Iulian Crăciun devin contracandidați

Data publicării:
mihail 20neamtu 20fb-46311

Pe locul câștigat de Dan Voiculescu în colegiul 8, din sectorul 4 din București, vacantat o dată cu demisia lui de azi, se anunță o luptă între doi foști aliați: Iulian Crăciun, candidatul ARD la alegerile din 9 decembrie, și Mihail Neamțu, ca independent, susținut de Noua Republică.

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forței Civice | MEDIAFAX FOTO
Iulian Crăciun | facebook.com

Crăciun are susținerea liderului Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihail Neamțu a declarat că intenționează să candideze pe locul vacantat de Dan Voiculescu.

Bucureștenii au nevoie de o reprezentare decentă: nu foști informatori, nu spoliatori, nu propagandiști bolșevici. Intenționez să candidez ca independent, susținut de Noua Republică, în colegiul senatorial numărul 8 din București. Sper ca data alegerilor să fie anunțată cât mai repede”, a declarat Neamțu pe contul de Facebook.

M. R. Ungureanu: Îl susținem pe Iulian Crăciun

Liderul FC a menţionat că formaţiunea sa îl va susţine drept candidat pentru colegiul vacantat de Voiculescu din Sectorul 4 pe Iulian Crăciun, cel care l-a contracandidat pe preşedintele fondator al PC şi în luna decembrie 2012.

„Sperăm ca el să poată fi asumat şi de celelalte forţe din dreapta”, a mai spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul FC, a fost întrebat cum vede demisia anunţată azi de Dan Voiculescu în plenul Senatului.

„Este proba foarte evidentă a felului în care este tratată o instituţie foarte importantă pentru democraţie, e vorba de Legislativ, şi în special Senatul. Este o bătaie de joc fără margini şi lucrul acesta ne îndeamnă să credem că această şedinţă a plenului arată ca şi cum ar fi fost aranjată pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu încercând să scape de justiţie. Este incalificabil, nu am crezut că o să putem ajunge într-o ţară care se doreşte europeană să asistăm la un asemenea joc, pe cât de transparent, pe atât de lipsit de morală”, a susţinut Ungureanu, citat de Mediafax.

El a menţionat că demisia lui Voiculescu are ca scop „întârzierea întâlnirii cu justiţia”.

Iulian Crăciun: „Sunt absolut consternat de lipsa de respect pe care domnul Voiculescu o arată”

Partidul Forța Civică a transmis și un comunicat prin care protestează față de gestul incalificabil al senatorului conservator Dan Voiculescu. „Demisia domnului Voiculescu din Senat, felul în care acesta a înțeles să se folosească de mandatul de senator pentru a pune un nou obstacol în calea justiției, este dovada limpede a modului în care anumiți oameni politici înțeleg să se folosească de încrederea alegătorilor lor. Nu este prima oară când domnul Voiculescu face un astfel de gest, dar sperăm că este ultima, se arată în comunicatul Forței Civice.

„Pentru mandatul de senator din Colegiul 8 Senat, sector 4, partidul nostru îl va susține pe Iulian Crăciun, așa cum a făcut și în decembrie 2012. Vrem ca oamenii din respectivul colegiu să fie reprezentați în Parlament cu responsabilitate, cu dorința de schimbare pozitivă, cu onestitate și competență, iar Iulian Crăciun le poate oferi aceste lucruri”, a precizat Stefan Pirpiliu, Secretar General al Forței Civice.

Iulian Craciun (FC), candidat din partea ARD la alegerile din colegiul 4 din Capitală împotriva lui Dan Voiculescu s-a declarat „absolut consternat” de decizia lui Dan Voiculescu: „ Sunt absolut consternat de lipsa de respect pe care domnul Voiculescu o arată, prin demisia sa din Senatul României, față de cetățenii din sectorul 4 care i-au dat votul în decembrie, față de mecanismele și instituțiile democrației românești”, a declarat Iulian Crăciun.

Traseul dosarului

Dan Voiculescu și-a dat azi demisia, după ce a fost reales senator într-un colegiu din București, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, însă a amânat depunerea jurământului.

El își dăduse demisia în 25 iunie a anului trecut, cu puțin timp înainte de finalul mandatului, după ce a invocat nemulțumiri în ceea ce privește concretizarea unor propuneri legislative.

Demisia sa a implicat, la acea dată, schimbarea instanței care judecă dosarul dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, care a fost mutat atunci de la Înalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul București.

O dată cu validarea rezultatelor alegerilor, dosarul a fost retrimis instanței supreme, care are termen de judecată joi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri