Foştii candidaţi la prezidenţiale, la patru luni de la alegeri: M. Macovei îşi lansează partid, E. Udrea este după gratii

Data publicării:
macovei asociatie M FB

Sub sigla PMP, Elena Udrea a câştigat 5,20% din voturile electoratului la alegerile prezidenţiale. La trei luni de la scrutin, însă, deputatul a pierdut funcţia de preşedinte de partid, imunitatea de parlamentar şi libertatea. Acuzat de corupţie, fostul ministru este arestat preventiv în două dosare - Microsoft şi Gala Bute.

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a obţinut doar 3,47% din voturi. Mult sub aşteptările liderilor Uniunii.

Kelemen Hunor, în decembrie 2014: „Am luat decizia de a ieşi de la guvernare. Noi am considerat că trebuie să fim foarte atenţi la mesajul electoratului nostru”.

În Guvern au intrat, însă, liberalii adunaţi în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu. Cele 5,36 de procente obţinute de candidatul independent la Cotroceni le-a adus liberalilor reformatori două portofolii.

Un alt candidat independent, Teodor Meleşcanu, a devenit ministru al Afacerilor Externe.

Doar opt zile a stat Teodor Meleşcanu în funcţie, apoi, pe fondul scandalului votului din diaspora, şi-a dat demisia.

Victor Ponta nu a câştigat Preşedinţia, dar s-a ţinut de promisiune. L-a numit pe fostul director al SIE consilier guvernamental pe probleme de apărare.

Pentru prezidenţiabilul independent Monica Macovei, cele 4,44 de procente obţinute la scrutin au devenit baza formării unei asociaţii politice.

Europarlamentarul a anunţat lansarea propriului partid în prima zi a lunii martie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri