Fostul liberal Andrei Chiliman a devenit prim-vicepreședinte PDL

Data publicării:
chiliman blaga pdl

La numai trei săptămâni de la începerea negocierilor între PNL şi PDL pentru fuziunea şi constituirea unui partid de centru dreapta, democrat-liberalii au semnat un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală, organizaţie din care fac parte foşti membri PNL, printre care şi Primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman.

Eu nu cred că voi intra pe ușa din dos în niciun partid, am intrat pe ușa din față, am fost dat afară din PNL, de unde chestiunea că intru în PNL....nu înseamnă că voi ajunge în același partid, ci într-un partid unde va ajunge și PNL, o să ajungem împreună în alt partid”, a spus Andrei Chiliman într-o conferință de presă alături de liderii PDL Vasile Blaga și Cătălin Predoiu.

 În urma semnării protocolului, Andrei Chiliman a fost primit în conducerea PDL ca prim-vicepreşedinte. Totodată acesta va conduce interimar şi organizaţia PDL Sector 1. Funcţii de conducere au primit şi alţi foşti membri PNL - Vlad Moisescu şi Diana Tuşa. Ei vor face parte din conducerea organizaţiei care va fi coordonată de Andrei Chiliman.

Iniţiativa România Liberală a fost înfiinţată în aprilie 2013 de foşti membri liberali. Iniţiativei i s-a alăturat şi Andrei Chiliman după excluderea sa din PNL din luna mai a anului trecut, atunci când fostul lider PNL Crin Antonescu i-a reproşat colaborarea cu PDL şi Forţa Civică la nivelul Sectorului 1. De altfel, organizaţia a semnat rapid un protocol de colaborare cu PNŢCD şi Forţa Civică, pe baza căruia au mers la alegerile europarlamentare. Scorul slab i-a determinat pe membrii initiaţivei să iasă din această înţelegere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri