Fostul ministru al Internelor, Dragoș Tudorache îl acuză pe Mihai Fifor de politizarea posturilor de conducere din Poliție

Data actualizării: Data publicării:
dragos tudorache

Fostul ministru al Internelor din Guvernul Cioloș, îl acuză într-o postare publicată vineri, pe Facebook, pe ministrul Mihai Fifor de politizarea funcțiilor de conducere din Poliție. 

„PSD vrea să limiteze durata mandatelor șefilor din Poliție sub pretextul responsabilizării. Introducerea unor mandate fixe pentru funcțiile de conducere din inspectoratele județene nu va duce decât la politizarea lor, riscul fiind ca aceste mandate să se alinieze cu ciclul politic al unei guvernări.”, a scris Dragoș Tudorache.

Acesta susține că o reformă adevarată poate fi făcută doar prin organizarea unor concursuri corecte pentru ocuparea posturilor de conducere.

„Dacă domnul Fifor dorește reformă adevarată, să facă imediat concursuri corecte pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din inspectoratele care sunt acum conduse de șefi împuterniciți în funcție și să aducă profesioniști, nu pile și slugi politice. Dacă nu știe ce să facă mai departe, să se uite pe Strategia de Resurse Umane pe care am lăsat-o în Minister în 2016, pusă la punct cu ajutorul specialiștilor din cadrul instituției și cu cel al reprezentanților de sindicat.”, a mai scris Tudorache.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri