Fostul președinte al ANPC, demis după #Colectiv, propus pentru Ministerul Tineretului

Data actualizării: Data publicării:
marius dunca foto digi

Din Guvernul lui Sorin Grindeanu ar putea face parte și Marius Dunca, fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în calitate de ministru al Tineretului. Ei a fost demis de fostul premier Victor Ponta după incendiul din Colectiv, când a fost dezvăluit faptul că inspectorii ANPC au primit o sesizare legată de club Colectiv şi au fost în control joi, cu o zi înainte de tragedie.

marius dunca foto digi

După demiterea sa, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO). 

Marius Dunca este membru PSD şi a fost preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a Tineretului Social Democrat (TSD). A fost, în perioada iunie - noiembrie 2009, director coordonator al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Marius Dunca a absolvit în 2004 Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Transilvania și a obținut un doctorat la aceeași universitare, intitulat „Optimizarea proiectării utilajelor tehnologice”. 

În anul 2015, pe când era încă director al ANPC, Marius Dunca a trecut în declarația de avere venitul obținut din această funcție, de 55.435 de lei, și un venit obținut din calitatea de membru supleant într-o comisie privind privatizarea FCDEE Electrica Muntenia, de 24.049. La acel moment, Marius Dunca a declarat că nu are niciun imobil, proprietate sau automobile pe nume. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri