FOTO. Biroul unui parlamentar USR, vandalizat cu ouă

Data publicării:
birou parlamentar cornel zainea usr chiajna atacat cu oua (5)

Biroul parlamentarului USR Cornel Zainea din Chiajna a fost vandalizat cu ouă, miercuri seara. Partidul a precizat că acesta este al doilea atac asemănător în mai puțin de o săptămână și condamnă încercările de intimidare la adresa parlamentarilor și voluntarilor care strâng semnături pentru inițiativa „Fără Penali în funcții publice”.

birou parlamentar cornel zainea usr chiajna atacat cu oua (2)
birou parlamentar cornel zainea usr chiajna atacat cu oua (2)

USR își exprimă încredrea că „Poliția Locală din Chiajna își va face datoria și va lua măsuri împotriva celor care au comis acest gest de barbarie”.

„Colegii mei au venit la birou pentru o ședință cu simpatizanții și au găsit geamurile și ușa exterioară vandalizate. Este un gest de intimidare pentru că noi suntem în campania de strângere de semnături pentru Fără Penali în funcții publice și se pare că deranjăm foarte tare conducerea din Chiajna. Vor să ne taie din elan dar nu vom fi descurajați. Nu cedăm în fața presiunilor”, a declarat Cornel Zainea, deputat USR de Ilfov, potrivit unui comunicat al partidului.

Deputatul a depus o plângere la poliție.

USR precizează că, în urmă cu câteva zile, voluntarii din Chiajna care strângeau semnături în stradă pentru inițiativa Fără Penali în funcții publice au fost bătuți cu ouă de doi bărbați în fața unei patrule de poliție iar „autoritățile nu au făcut nimic atunci pentru a-i opri pe răufăcători”.

„Este revoltător să asistăm la dovezi ale unor practici menite să sufoce orice formă de manifestare democratică. Aceste gesturi ne conturează ipoteza că polițiștii și autoritățile le tolerează tocmai pentru că deranjăm prin faptul că vrem să schimbăm România și să le interzicem persoanelor condamnate definitiv să mai ocupe funcții publice. Îi cerem public primarului ALDE din Chiajna, Mircea Minea, să ia atitudine și să stopeze abuzurile care se petrec în comuna la conducerea căreia se află. Parlamentarii și membrii USR nu vor ceda în fața presiunilor”, mai arată USR în comunicat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri