FOTO. Consilier liberal, cu arma "la vânătoare de PSD-işti". C. Pîrvulescu: PNL ar fi trebuit să reacţioneze deja

Data actualizării: Data publicării:
mitroi gheorghe consilier PNL pusca

Un consilier liberal din comuna dâmboviţeană Finta a postat pe Facebook fotografii în care ţine în mână arme de asalt militare. Una dintre fotografii – cea care era însoţită de mesajul „la vânătoare de psd-iști” - a fost ştearsă. În schimb, a fost menţinută cea postată în 2 aprilie. Gestul politicianului a fost aspru criticat de politologul Cristian Pîrvulescu, la Jurnalul de Seară: „De la afişarea armelor pe Facebook la folosirea lor nu e o distanţă foarte mare. Asta nu e posibil într-o ţară europeană”.

Gheorghe Mitroi, pensionarul ce a stârnit un adevărat scandal în mediul on-line, este consilier local PNL, în comuna Finta din județul Dâmbovița, scrie realitateadedambovita.net.

El este pensionar și, conform propriei declarații de avere, postată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (pentru anul 2017) are o pensie lunară de 27.000 de lei, fiind pensionar MAI.

Fotografia din 2 aprilie, care în 8 aprilie, era încă pe pagina de Facebook a consilierului

Gheorghe Mitroi a postat pe pagina personală de Facebook mai multe fotografii în care apare ținând în mâini arme de asalt miltare, care, cel mai probabil, sunt doar copii din plastic ale unor arme reale.

În una dintre postări, ce ulterior a fost ștearsă, acesta a însoțit fotografia cu textul „La vânătoare de PSD iști”, potrivit sursei citate.

Fotografia care a fost ştearsă - sursa: realitateadambovita.net

„Sunt lucruri care nu se fac. Omul a afişat armele pentru că a fost incitat să afişeze armele. De la afişarea armelor pe Facebook la folosirea lor nu e o distanţă foarte mare. Asta nu e posibil într-o ţară europeană”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Referindu-se la fotografiile postate de consilierul local liberal, politologul a explicat că poate fi o stare de spirit în interiorul partidului. El a făcut referire la discursul de la Craiova al liderilor liberali, despre care a spus că a fost cu „violenţe de neacceptat”.

PNL, în condiţiile în care are parlamentari cât se poate de europeni, a preluat un discurs cu violenţe care nu sunt acceptabile.

O fotografie în care armele de stat sunt interzise a unui politician care afişeaza o armă - nu are importanţă dacă e o armă adevărată - e inacceptabilă oriunde în lume.

Dacă PNL vrea să facă eforturi să devină un partid fascist să îşi anunţe alegătorii pentru ca să ia măsuri în consecinţă, nu se poate să planeze această confuzie. Sper ca în interiorul partidului să fie oameni responsabili care să atargă atenţia că acest discurs nu mai poate continua.

Acest discurs a fost promovat chiar de liderii partidului la Craiova, ei cred ca un asemenea discurs îmbărbătează electoratul.

Dacă partidul e convins de cifrele din sondaje, are toate motivele să fie senin si proeuropean, ceea ce nu pare”, a comentat Cristian Pirvulescu.

Pîrvulescu: Un partid autentic susţine idei, nu atacuri la persoană şi violenţă

Referindu-se la fotografia din 2 aprilie postată de consilier înainte de întrunirea de la Craiova şi încă menţinută pe pagina de Facebook a acestuia, politologul a spus că PNL ar fi trebuit să reacţioneze deja: „Asta înseamnă că e o stare de spirit în interiorul partidului, mi s-a părut că e în consonanţă cu starea de la Craiova.

Amândouă lucrurile rămân în egală măsură criticabile – ce vedem aici (fotografiile – n.r.) şi ce s-a întâmpat la întrunirea de la Craiova.

Un partid autentic susţine idei, nu atacuri la persoană şi violenţă.

Ce caracterizează Europa democratică e capacitatea de a discuta despre idei. A cădea în capcana extremiştilor e o eroare fundamentală. E o datorie să criticăm un astfel de discurs politic şi un astfel de comportament”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri