FOTO. Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Regele Mihai I

Data publicării:
iohannis rege 2-1

 

FOTO Daniel Angelescu

În textul care însoţeşte cele câteva poze se arată că noul preşedinte îşi doreşte foarte mult "ca în mandatul său, relația cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare", spune acesta.

În imagini se vede cum preşedintele ales al României îi dăruieşte Regelui Mihai I cartea sa "Pas cu pas". 

FOTO Daniel Angelescu

„Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare.

Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei.

FOTO MediafaxFoto

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.

VIDEO. Regele Mihai I, sărbătorit la Palatul Elisabeta. Klaus Iohannis a participat la un prânz privat

O invitație la ceremonia de învestire din Parlament va fi transmisă protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care să participe la ceremonie”, a scris Klaus Iohannis pe pagina de Facebook.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri