Sari la conținut

FOTO. Klaus Iohannis, vizită de trei ore la Patriarhul Daniel

După întâlnire, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe Facebook, că va vizita, treptat, cultele legal reprezentate în România, pentru a da tuturor un mesaj de încurajare în slujirea oamenilor și în construcția unei societăți solidare și tolerante.

Şeful statului a sosit la Patriarhia Română la ora 11.00, fiind însoţit de consilierii prezidenţiali Sergiu Nistor şi Adrian Muraru. El a asistat la întreaga liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi - Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

(Foto: presidency.ro)

(Foto: basilica.ro)

În cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis şi un scurt mesaj, mulţumindu-i preşedintelui Klaus Iohannis pentru participarea la acest eveniment.

„Lumea ştie că preşedintele României este un creştin practicant, şi asta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătaţi poporului importanţa rugăciunii. (...) Sărbătoarea aceasta ne ajută pe toţi care avem responsabilităţi în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în mesajul său transmis credincioşilor.