FOTO. Liberalii care țin de funcții

Data publicării:
liberali-1

Șefia companiilor de stat este o miză importantă pentru oamenii politici. La fiecare schimbare de guvern, directorii celor mai profitabile companii au fost şi ei înlăturaţi din funcţii.

Daniela Lulache conduce Nuclearelectrica şi este nașa de cununie al fostului ministru liberal pentru românii de pretutindeni, Cristian David. Presa a scris de multe ori despre relaţiile de afaceri ale soţului ei cu oameni politici.

Eu știu că am fost recrutată și nu văd de ce să nu rămân”, a declarat Daniela Lulache, întrebată dacă mai rămâne sau nu în funcție.

Un răspuns similar a dat și Gabriel Dumitrașcu, directorul Direcției de Privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie: „Niciodată nu s-a făcut recrutare pe criterii politice...cel puțin în ultimul an de când au trecut hârtiile pe la mine”.

La șefia Fiscului este tot un liberal. Gelu Ștefan Diaconu a fost numit la conducerea ANAF în aprilie anul trecut. El este un apropiat al președintelui ASF, Dan Radu Rușanu.

„Cât timp are încasări mari sunt mulțumit, cât le are sub, nu mai sunt mulțumit și îl schimbăm. Pe ianuarie sunt foarte multumit. Este plus 9%”, a declarat premierul Victor Ponta.

Nici președintele Casei de Pensii nu renunță ușor la funcția în care a fost numit de liberali și spune că este în primul rând tehnocrat și abia apoi politician. „Problema demisiei a fost pusă. Eu semnez practic tot ce se numește deschidere de plată, de pensii în această țară. Și având o calitate atât de importantă, eu nu am putut să îmi dau demisia având atâtea responsabilități”, a declarat pentru Digi24 Ileana Ciutan, președintele Casei Naționale de Pensii.

Surse din Ministerul Economiei spun că șeful Oficiului pentru Privatizări, tot un liberal, și-a depus deja telefonul de serviciu și a plecat. Marius Ștefan Vintilă este fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședinte al tineretului liberal. Nu apare însă pe lista celor care au fost eliberați din funcție. Interesantă este și evoluția conturilor bancare ale lui Marius Vintilă. În doar patru ani, deși a avut doar funcții la stat, tânărul liberal are cu peste 20.000 de euro mai mult în conturi.

Nici Nicolae Havrileț, președintele Autorității pentru Reglementare în Energie, nu și-a înaintat demisia din funcție. El este vicepreședintele PNL Târgu Mureș și a fost ales de Parlament în octombrie 2012 să stabilească prețurile pentru gaze și electricitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri