Fundaţia Corneliu Coposu după alianța PNŢCD-PSD: PSD, continuatorul PCR. Seniorul politicii româneşti se răsuceşte în mormânt!

Data actualizării: Data publicării:
pavelescu dragnea

Fundaţia Corneliu Coposu a reacţionat joi după anunţul privind susţinerea PNŢCD faţă de PSD, afirmând că PSD este continuatorul ideologic al PCR, iat seniorul politicii româneşti se răsuceşte în mormânt. Conform conducerii fundaţiei, deşi un impostor a pus mâna pe conducerea partidului, acesta nu reprezintă spiritul creştin-democrat.

"Am luat act cu stupoare şi cu indignare de declaraţiile conform cărora PNŢCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga listă de politicieni excepţionali care au înfundat puşcăriile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD. PSD este pentru noi, şi a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar dacă a fost silit de istorie să se manifeste într-un sistem democratic, şi în orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns în 1990 la conducerea României printr-o cascadă de manipulări, îndreptate inclusiv şi în special împotriva PNŢCD şi a liderului său, Corneliu Coposu, despre care votanţii FSN au fost convinşi că mânca icre negre cu polonicul la Paris în anii în care, în realitate, se afla în închisoare pentru delictul de opinie, apoi în domiciliu forţat în pustietatea Bărăganului, apoi urmărit de Securitate pas cu pas, fără a ieşi vreodată din ţară înainte de 1990", se arată într-un comunicat al Fundaţiei Corneliu Coposu..

În opinia reprezentanţilor Fundaţiei, niciodată mai mult ca în acest moment n-a fost mai valabilă o tristă vorbă românească: azi, "Seniorul politicii româneşti, adversarul deschis al FSN-FDSN-PDSR-PSD, se răsuceşte în mormânt!".

"Indiferent cum a reuşit un impostor să pună mâna pe conducerea formală a partidului, el nu reprezintă spiritul creştin-democrat, nu-i reprezintă pe naţional-ţărăniştii din istorie şi de azi şi, nu în ultimul rând, nu reprezintă familia Coposu. Aşa-zisul protocol anunţat azi este lovit de nulitate în faţa istoriei, care nu va reţine numele celui care l-a semnat nici măcar la capitolul Curiozităţi", se arată în comunicat.

Semnatari sunt Rodica COPOSU - Preşedinte, Ion-Andrei Gherasim - Preşedinte executiv, Flavia Bălescu - Vicepreşedinte, Mihaela Dobrescu - Membru Consiliu Director, Mircea Popa Zlatna - Membru Consiliu Director, Tudor Dunca - Membru, Costin Borc - Membru, Tudor Călin Zarojanu -Membru, Teodora Popa - Membru, Mirela Ştefan - Membru.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că PNŢCD şi Partidul Ecologist Român susţin PSD la europarlamentare, la conferinţă fiind prezenţi şi liderii celor două partide. Aurelian Pavelescu (PNŢCD) a afirmat că Chris Terheş provine dintr-o familie de ţărănişti.

"În aceste zile am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD şi preşedintele PER care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături PER, 209.000 senmături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare PSD", a afirmat Dragnea.

El a spus că s-a întocmit în acest sens şi un protocol de susţinere, care va fi semnat de liderii celor două formaţiuni.

"Linia politică a PNŢCD a fos anunţată cu un an în urmă câmd am susţinut mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD-ALDE. Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, naintea intereselor de partd, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic. Ce s-a întâmplat de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii mulţi ani, o caracatiţă care a acaparat statul", a afirmat liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri