Fuziune cu nume incert. Cătălin Predoiu: „Denumirea de PDL este la fel de valoroasă ca cea de PNL”

Data publicării:
predoa

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, susţine că în cadrul negocierilor cu PNL nu a fost stabilită denumirea partidului care va rezulta în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni.

„Pentru noi PDL, denumirea de PDL, este la fel de valoroasă ca cea de PNL. Din acest punct începem discuțiile și negocierile cu colegii și prietenii noștri din PNL. Negociem o fuziune paritară, în cote egale și nu o absorbție”, a spus Cătălin Predoiu.

Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, a declarat la Digi24 că nu a ştiut despre existenţa unei convenţii privind denumirea noului partid.

„Ieri, ca și toți ceilalți delegați, am auzit afirmația președintelui Iohannis. M-am bucurat, m-am sculat în picioare, mi s-a părut un lucru bun, am fost convins că a fost bazat pe un acord al partenerilor. Constat că nu”, a spus Crin Antonescu.

Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al PNL.

„Vreau să îmi dați voie să spun ceva ce nu a zis nimeni, că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL”, a anunțat, ieri, Klaus Iohannis.

PNL şi PDL au început negocierile de fuziune pentru constituirea unui partid de dreapta la sfârşitul lunii mai, după alegerile europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri