G. Firea dezminte acuzațiile lui C. Bușoi: În București se simte o ameliorare a traficului

Data publicării:
firea gabriela inquam
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei apreciază că afirmaţia preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, conform căreia în aproape doi ani de mandat nu se simte nicio ameliorare în traficul din Capitală, nu are nicio acoperire în realitate, scrie Agerpres.

firea gabriela inquam
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Afirmaţia preşedintelui PNL Bucureşti că în aproape doi ani de mandat ai actualei administraţii nu se simte nicio ameliorare în traficul din Capitală nu are nicio acoperire în realitate şi nu se bazează pe o evaluare obiectivă, ci doar pe percepţiile subiective, dar foarte convenabile din punct de vedere politic, ale preşedintelui PNL Bucureşti”, a transmis PMB, prin intermediul unui comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, a mai susținut că Buşoi nu doreşte spitale noi sau mijloace moderne de transport pentru bucureşteni, deoarece o îmbunătăţire a vieţii cetăţenilor „i-ar contrazice profeţiile” despre actuala administraţie.

„Modul în care domnul Buşoi înţelege să facă opoziţie, poziţionându-se din principiu împotriva oricărui proiect propus de mine sau de echipa mea, nu aduce beneficii nici pentru bucureşteni şi nici măcar colegii săi de partid, care nu de puţine ori au fost puşi în situaţia penibilă de a vota împotriva unor proiecte benefice pentru cetăţeni doar pentru că aşa era ordinul de la partid. Eu am încredere în discernământul bucureştenilor, care sunt singurii a căror părere contează cu adevărat”, a precizat Firea.

PMB a mai reamintit declaraţiile Gabrielei Firea, conform căreia planul de ameliorare a condiţiilor de trafic din Bucureşti „este unul complex, care presupune acţiuni simultane legate de modernizarea transportului public”, de managementul traficului şi de ajustări ale infrastructurii.

„Orice persoană de bună credinţă, care deţine noţiuni elementare de administraţie, ştie că acesta nu este un proiect care să ofere rezultate palpabile peste noapte, fiind nevoie de timp atât pentru procedurile de achiziţie, cât şi pentru implementare. Menţionăm, în acest context, că încă din primele zile de mandat, actualul primar general şi-a propus, şi în bună măsură a reuşit, să deblocheze proiecte care stagnau de luni sau ani de zile, din cauza ineficienţei sau indiferenţei administraţiilor anterioare, din care ultima a aparţinut PNL”, se mai arată în comunicat.

Ce a spus Cristian Bușoi

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a apreciat joi, într-un comunicat de presă, că propunerea primarului Gabriela Firea de a construi linii de tramvai suspendate pentru a descongestiona traficul arată „neseriozitate” şi „lipsa unei gândiri coerente” a Primăriei la problema traficului care sufocă Capitală.

El a spus că au trecut aproape doi ani de mandat şi în domeniul traficului nu se simte nicio ameliorare în Bucureşti, iar la capitolul infrastructură Primăria este tot timpul în urmă cu realizarea proiectelor.

„Anul trecut Primăria a tăiat de două ori bani de la infrastructură pentru că nu a ştiut să-i cheltuiască, iar anul acesta a făcut alocări de ochii lumii, pentru că nu are capacitatea de a face proiecte. În condiţiile în care lipsa infrastructurii şi aglomeraţia din trafic sunt de departe cele mai importante priorităţi pentru Bucureşti, doamna primar general aruncă cu idei fanteziste, fără bugetare şi fără termene de realizare, doar aşa, să dea bine la public”, se arată în comunicat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri