G4Media.ro: Decretul de prelungire a mandatului generalului Ciucă, blocat la Camera Deputaților

Data publicării:
generalul Nicolae Ciucă, șeful statului major al armatei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicarea decretului de prelungire cu un an a mandatului generalului Ciucă la șefia Statului Major întârzie de mai multe ore, documentul fiind blocat în prezent la Camera Deputaților, unde a ajuns în jurul orei 13.00, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

nicolae ciuca - 170420_SMARDAN_02_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Generalul Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit legii, actele care se trimit spre publicare ajung la secretariatul general al Camerei Deputaților, iar acesta trebuie să le trimită spre publicare în Monitorul Oficial. Secretarul General al Camerei Deputaților, Silvia Claudia Mihalcea (PSD) n-a putut fi contactată până la ora publicării acestui articol.

Monitorul Oficial s-a aflat în subordinea Guvernului, însă începând cu data de 29 iulie 2018 funcționează, potrivit Legii nr. 208/2018, sub autoritatea Camerei Deputaților, condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea. Potrivit legii, actele care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, se înaintează Secretarului General al Camerei Deputaților, în copie certificată, de către autoritățile emitente, sub semnătura conducătorului acestora sau a locțiitorului său.

Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media.ro că președintele a refuzat propunerea pentru că generalul Scarlat nu îndeplinește condiția cerută de lege pentru a deveni șeful Statului Major General – aceea de a fi locțiitor al acestuia sau unul dintre șefii categoriilor de forțe ale armatei (terestru, aerian, naval).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri