Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă, s-a înscris în Sindicatul Național al Polițiștilor

Data actualizării: Data publicării:
gabriel oprea

Carmen Dan este apărată de angajaţii ministerului de Interne. Federaţia Sindicatelor din Poliţie, care spune că reprezintă 19 mii de lucrători MAI, oferă sprijin ministrului de interne până la o hotărâre a instanţei care să lămurească evenimentele din 10 august. În plus, într-o conferinţă de presă, federaţia s-a lăudat cu un nou membru: fostul ministru Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanţe care să spună altceva faţă de ce este acum, noi suntem alături de domnia sa şi de întreaga conducerea a ministerului Afacerilor Interne. Poziţia noastră este clară: suntem pentru conducerea ministerului şi nu altfel”, afirmă Ionel Băbuş, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Poliţie.

Poziţia sindicaliştilor a venit la o zi după ce Gabriela Firea i-a cerut ministrului de Interne să plece, în urma intervenţiei violente a jandarmilor la protestul din 10 august.

La nivel uman nu am nimic cu Dan, nu își încheie cariera politică aici, dar dacă eram în locul ei, mă retrăgeam eu. Confirmând că are o problemă personală cu mine și cu doamna prefect, a proferat lucruri neadevărate”, spune Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Poliţie spun că reprezintă 19.000 de oameni care lucrează în Ministerul de Interne, iar din 15 iulie au un nou membru.

„Avem în ultimul timp două situaţii. Una din ele vă spuneam este neobişnuită chiar şi pentru Uniunea Europeană, este unică. Membru de sindicat în acest moment domnul Gabriel Oprea. Este pentru prima dată când un ministru al Internelor face parte dintr-un sindicat al poliţiei”, declară Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor.

Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Poliţie spune că dosarul fostului ministru nu va afecta imaginea instituţiei.

Nu, v-am spus că nu are niciun fel de problemă şi federaţia nu are niciun fel de problemă de imagine, ba dimpotrivă noi vedem lucrurile bune pe care ministrul de Interne în acea perioada le a facut pentru MAI. Nu avem niciun motiv să ne fi determinat să respingem cererea de pătrundere în sindicatul nostru”, afirmă Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor.

Reprezentanţii federaţiei s-au ferit însă să spună în ce fel va sprijini fostul ministru interesele a mii de poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri