Gabriel Oprea: Când am intrat în politică m-au luat de fraier, acum sunt brand

Data publicării:
gabriel oprea mfax

Gabriel Oprea: „Acum vreo 15 ani, când am intrat în politică, râdeau de mine de se prăpădeau că mă țin de cuvânt. Au râs de mine, m-au luat de fraier și acuma am devenit un brand, da?”

De când a înfiinţat UNPR, în 2010, Gabriel Oprea a reuşit să se menţină la Putere, indiferent de câţi prim-miniştri s-au perindat la Palatul Victoria.

Acum, situaţia delicată din coaliţia guvernamentală generată de retragerea lui Victor Ponta de la şefia PSD l-a găsit întărit pe Gabriel Oprea.

A fost primul care a anunţat că Victor Ponta rămâne premier: „Victor Ponta este prietenul meu, este aliatul meu. Rămânem în coaliție cu Victor Ponta primul ministru al României, nu?”.

A doua zi şi-a nuanţat loialitatea: „N-am părăsit frontul că sunt militar. Uitaţi, am luat clădirea asta mai mică aici, pe care am cumpărat-o”.

Iar a treia zi a fost invitat la şedinţa conducerii PSD, spre surprinderea membrilor de partid.

Ion Iliescu: „Este aliatul cel mai apropiat al PSD la guvernare”.

Cătălin Ivan: „Gabriel Oprea nu are ce să caute acolo. Este un fel de lider informal al PSD. E puțin ciudat și cred că fără precedent în istoria României”.

Cristian Pârvulescu, politolog: „Întâlnirile pe care le face cu PSD vor să sublinieze importanţa pe care o are şi rolul pe care îl poate deţine în contextul unei altfel de guvernări. Nu putem vorbi despre altceva decât o strategie de alianţă şi nu despre o viitoare fuziune”.

Gabriel Oprea a făcut dezvăluiri despre relaţia cu Victor Ponta: „Lui Victor Ponta, în fața celorlalți miniștri, îi spun domnule prim-ministru. Când intră eu mă ridic în picioare. În intimitate îi spun Victoraș”.

La începutul săptămânii, Gabriel Oprea a povestit cum a trasat, în şedinţa coaliţiei, direcţia discursului public: „Unde-i coaliţia asta?”

Pe ordinea zi: calea de urmat după retrimiterea Codului Fiscal în Parlament.

Gabriel Oprea: „Nu știu dacă v-a spus Rovana Plumb treaba asta, că am rugat-o eu să spună treaba asta, că Victor Ponta prim-ministru al României trebuie să facă o declarație despre Codul fiscal. Doamna Rovana Plumb este de fapt liderul acestei coaliții”.

Cristian Pârvulescu, politolog: „Gabriel Oprea şi UNPR au în momentul de faţă un potenţial de negociere neaşteptat. Tocmai de aceea ofensiva sa mediatică este foarte importantă, încearcă să îşi dovedească utilitatea pentru actuala majoritate dar şi pentru o posibilă viitoare majoritate”.

Gabriel Oprea a şi anunţat deja că primele două săptămâni din luna august, când membrii Executivului intră în concediu, rămâne la Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri