Gabriel Oprea, demisie oficială din Guvern

Data publicării:
gabriel oprea foto fb mai 15 09 2015-1

ACTUALIZARE 15.50. Sorin Cîmpeanu și-a delegat atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne către secretarul de stat în MAI Ilie Botoș.

"Astăzi, 09.11.2015, în urma demisiei viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, primul-ministru interimar Sorin Cîmpeanu a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne. În același timp, primul-ministru interimar și-a delegat atribuțiile de ministru al Internelor către Ilie Botoș, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne", potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

ACTUALIZARE 14.35. Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a preluat șefia MAI, după demisia lui Gabriel Oprea.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care ia act de demisia domnului Gabriel Oprea din funcția de Viceprim-ministru al Guvernului României și Ministrul Afacerilor Interne şi constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, Președintele României a semnat luni, 9 noiembrie a.c., Decretul prin care îl desemnează pe domnul Sorin Mihai Cîmpeanu ca Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Interne, interimar”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.  


Săptămâna trecută, Gabriel Oprea anunțase că își deleagă atribuțiile de la MAI secretarului de stat Ilie Botoș.

 „Prin depunerea mandatului de către Victor Ponta, întregul guvern este demisionar. Vă informez că la comanda Ministerului Afacerilor Interne se află generalul magistrat Ilie Botoș” a spus Gabriel Oprea, după consultările de la Cotroceni.

Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală”, a mai spus Gabriel Oprea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri