Video Gabriel Zetea, după ce a fost la un pas de bătaie cu George Simion: Poate am pus mai multă pasiune, dar nu am fost impresionat de el

Data actualizării: Data publicării:
scandal comisie munca
Confruntarea dintre George Simion și Gabriel Zetea. Foto: Digi24

Deputatul PSD Gabriel Zetea, care ieri a fost la un pas de bătaie cu George Simion în Parlament, a admis că a pus "probabil, mai multă pasiune" în subiectul dezbaterii - creșterea salariilor primarilor - dar a subliniat că, totuși, nu a fost impresionat de agresivitatea liderului AUR și că nu va face plângere. "AUR a învățat de la comportamentul parlamentarilor USR care anul trecut se legau cu lanțuri", a spus el.

 

Parlamentul a votat ieri creșterea salariilor primarilor. Nu au fost probleme la vot, în schimb la dezbateri au fost scene scandaloase. Deputatul PSD Gabriel Zetea și liderul AUR, George Simion, au fost la un pas să se ia la bătaie. Nu au lipsit țipetele și jignirile, iar la un moment dat liderul AUR a stins lumina în încăpere.

Totul a început când George Simion a intrat în camera unde avea loc ședința Comisiei de muncă, filmând cu telefonul. El a acuzat PSD de minciună, iar social-democratul Gabriel Zetea s-a ridicat de la masă și s-a apropiat de Simion. Cei doi parlamentari și-au aruncat acuzații unul altuia.

Scandalul a fost însă generalizat, pentru că parlamentarii nu au reușit să cadă de acord asupra proiectului de lege, dacă să includă majorări doar pentru administrația locală sau și pentru ceilalți demnitari, așa cum fusese votată la Senat. La un moment dat, președintele Comisiei, Adrian Solomon, chiar a amenințat că suspendă ședința.

"Recunosc, am pus mult mai multă pasiune în subiectul care se dezbătea, având în vedere că am lucrat atât de mult timp în administrația locală. Argumentele aduse poate au fost ceva mai pasionate.

Parlamentarii, nu doar ai PSD, și cei de la PNL și de la USR, sunt supuși unor tiruri de acuze și agresivități ieșite din comun de parlamentarii AUR. E un comportament care se perpetuează în Parlament, sper să nu devină un obicei. Anul trecut și cei de la USR făceau aproximativ la fel, se legau cu lanțuri, luau megafoane, perturbau ședințele. Acum, cei de la AUR au învățat de la comportamentul celor de la USR. Când nu reușesc să își impună punctul de vedere devin agresivi.

Dacă am încălcat regulamentul o să mă supun, dacă va fi o reclamație, și va fi o sancțiune, o să îmi asum o sancțiune.

Dacă o sancțiune va trebui să fie prețul plătit voi face asta cu plăcere.

Noi, la PSD, suntem obișnuiți legat de comportamentul agresiv, după atâția ani de zile nu mai ești impresionat. Ieri au fost replici care sunt o excepție și au fost și niște replici pe care PSD în mod normal nu le oferă, dar acest comportament agresiv generează și un răspuns pe măsură, așa e natura umană", a declarat Gabriel Zetea.

Întrebat dacă va face plângere contra lui George Simion, Zetea a răspuns că personal nu a făcut nicio plângere în viața sa și nici nu o să facă.

"Nu am fost impresionat de felul agresiv în care Simion s-a raportat la persoana mea", a conchis el.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri