Gabriela Firea: Am făcut plângere penală unui site care proferează neadevăruri despre activitatea mea

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea ie fb

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că a făcut plângere penală împotriva unui site care publică neadevăruri despre activitatea sa și că luni a depus o declarație la Poliție în acest caz.

ACTUALIZARE 15:30. Dezvăluirile primarului general al Capitalei privind plângerea penală împotriva unui site de știri au apărut după ce Oana Zamfir a anunțat la Antena3 că Rise Project își extinde ancheta și că un alt lider PSD este vizat, și anume Gabriela Firea. „Eu am făcut o plângere unui site, care spune numai neadevăruri despre activitatea mea ca primar, despre deciziile pe care le iau. Nu vreau să-i fac reclamă”, a declarat Firea.


Chiar și ieri am avut o declarație la Poliție. (...) Eu am făcut o plângere unui site, care din momentul în care am ajuns primar general — și înainte, firește — spune și proferează numai neadevăruri despre activitatea mea, ca primar general, despre deciziile mele. Totul s-a exagerat și s-a ajuns prea departe. Nu vreau să îi fac reclamă, dar este un site destul de preluat pe Facebook. Este preluat de adversarii noștri politici și transmis pe Facebook și se plătesc bani serioși pentru ca aceste articole, care nu conțin nicio brumă de adevăr, să fie văzute de cât mai mulți oameni. Se fac campanii publicitare și eu nu pot să stau cu mâinile în sân”, a precizat edilul general la postul de televiziune citat.

În acest sens, ea a adăugat că există companii ale căror contracte cu Primăria au fost reziliate, din cauză că erau neavantajoase, și că unele dintre aceste firme susțin financiar o campanie de denigrare a sa.

Ideea este de discreditare a primarului general, de a-i da acestuia o ocupație suplimentară, să răspundă public, și de a determina eventual o imagine negativă — altă explicație nu poate să existe. (...) Și astăzi, și acum o săptămână, și o lună, eu sunt permanent — și, credeți-mă, nu sufăr de paranoia, cei care mă cunosc știu că eu nu sufăr de paranoia, nici politică, nici administrativă — eu sunt urmărită pas cu pas, fotografiată. Sunt firme, repet, care au pierdut bugete de milioane de euro de la Primărie, care plătesc, sponsorizează site-uri care de dimineața până seara spun neadevăruri despre activitatea mea. Cu unele dintre ele sunt deja în procedură de plângere penală”, a spus ea.

Întrebată dacă știe că jurnaliști de la un site au solicitat de la o instituție a statului informații privind tranzacțiile pe care le-a efectuat, anterior intrării în politică, Gabriela Firea a răspuns că nu.

Am mai avut — să spunem așa — parte de atenția acestei asociații care promovează anchetele jurnalistice de investigație în momentul în care m-au declarat o persoană care a făcut afaceri imobiliare — lucru total neadevărat — dezvăluind de fapt, în afara titlului exprimat ca atare, despre faptul că fostul meu soț, Răzvan Firea (...), în anul 1996, a cumpărat un teren de la o vecină, pe care l-a vândut. De la această informație, eu — care atunci aveam douăzeci și ceva de ani, abia venisem în București, căsătorită într-adevăr cu Răzvan Firea — eram omul care făcea afaceri imobiliare. Această așa-numită anchetă a fost difuzată foarte insistent pe Facebook în perioada de campanie electorală, când candidam pentru Primăria Generală. De asemenea, și anul trecut, în alegerile parlamentare. Probabil, și de această dată se caută, se investighează tot ceva de genul acesta”, a menționat ea.

Firea a subliniat că nu s-a ocupat cu afaceri imobiliare și că declarațiile sale de avere și de interese sunt anual verificate de instituțiile statului. În context, a adăugat că în aceste zile au fost finalizate procedurile juridice de înființare a Holdingului București — capitală europeană, care cuprinde 20 de societăți comerciale pe acțiuni ale Municipalității.

Prin înființarea acestui holding, firme care erau până acum abonate la bugetul Primăriei Capitalei, de un miliard de euro, vor avea foarte mult de pierdut. De ce? Pentru că noi ne dorim servicii publice de calitate la un preț inferior”, a mai spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri