Gabriela Firea anunţă ce funcţie vrea în conducerea PSD

Data actualizării: Data publicării:
cex psd firea - ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Gabriela Firea a anunțat că nu ar exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congresul partidului. Primarul general al Capitalei a adăugat că va candida momentan pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

Va avea loc și o conferință de alegeri la București, pentru că sunteți interimar președinte acolo.

„În această perioadă sunt alegeri la sectoare și vom programa și pentru București”, a afirmat Gabriela Firea, înaintea ședinței conducerii colective interimare a PSD, luni, la sediul din Kiseleff.

Întrebată dacă va candida pentru șefia PSD București, Gabriela Firea a răspuns: „Cu siguranță”.

De asemenea, Firea a reiterat că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte al formațiunii, însă nu exclude o candidatură pentru poziția de președinte executiv.

„Pentru funcția de președinte nu. Am anunțat. Discutăm (despre o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD - n.r.). Dacă cei care candidează la funcția de președinte discută cu mine și mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a explicat Firea.

Întrebată cine ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, primarul general al Capitalei a replicat: „Cei care vor candida. Principalii. Cu singuranță (vreau să fac echipă cu președintele – n.r.). Nu mi se pare ca numărul doi să fie în contradicție cu numărul unu”.

Totodată, chestionată dacă îl vede potrivit pe Marcel Ciolacu la șefia PSD, nu doar interimar, Firea a precizat: „De ce nu?”.

Conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit, luni, la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, precum strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate și organizarea Congresului formațiunii din 29 februarie.

PSD ar depune o moțiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri