Sari la conținut

Gabriela Firea, atac la liberali pe tema votului prin corespondență

FOTO: psd.ro

„Dacă liberalii reușesc să se pună de acord, avem suficient timp la toamnă pentru legea votului prin corespondență! Dacă într-adevăr există voință politică din partea PNL, subiectul va putea fi tranșat de comisie și apoi de plenul Parlamentului în sesiunea de toamnă, pentru că alegerile din 2016 nu vor avea loc în septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfârșitul anului. Timp este așadar suficient, așa că așteptăm de la colegii liberali dovezi de responsabilitate, și nu doar exerciții sterile de retorică", afirmă senatorul social-democrat, potrivit unui comunicat al PSD transmis duminică AGERPRES.

Gabriela Firea susține că „pentru liderii PNL, votul prin corespondență nu este decât un subiect ofertant pentru declarații bombastice, și nu o temă politică reală”.

Ea îi acuză că le aparține responsabilitatea tergiversării acestei teme. „Dacă într-adevăr și-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut pârghiile necesare, întrucât dețin președinția comisiei parlamentare privind legile electorale. Numai că în loc de o lege bună privind votul cetățenilor români aflați peste hotare, avem patru proiecte de lege pe această temă, am avut o moțiune de cenzură, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă, iar acum, de ultimă oră, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocată pentru Codul fiscal”, precizează Gabriela Firea.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut vineri liderilor PSD să sprijine propunerea PNL de a dezbate proiectul legii privind votul prin corespondență în sesiunea extraordinară a Parlamentului, odată cu discutarea Codului fiscal.

Ea a susținut că, dacă nu se va discuta în sesiunea extraordinară despre votul prin corespondență, o eventuală dezbatere și adoptare ulterioară a acestei legi, în sesiunea din toamnă a Legislativului, nu ar mai permite introducerea votului prin corespondență la alegerile de anul viitor.