Firea: Dragnea nu este regele României și patronul bugetului țării. Îl invit să declanșăm un referendum

Data actualizării: Data publicării:
gabriela-firea-amr-buget-2019-inquam-ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat din nou pe Liviu Dragnea, joi dimineață, pe tema alocărilor bugetului local. „El nu este regele României și patronul țării”. Ea a adăugat că la discuțiile de ieri i s-a dat dreptate în privința tăierilor din buget, dar că „ar fi spre binele bucureștenilor”. „Vă dați seama ce anomalie”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a spus că nu crede că Eugen Teodorovici a declarat că deja s-a luat decizia privind alocările bugetare la nivel local și că vineri va fi prezentat bugetul.

Altfel ce rost ar fi avut să ne invite dimineața, la 9:00, la Ministerul Finanțelor, doar să bem un ceai? Nu cred că a făcut această declarație. Mai mult, după 4 ore de discuții la Asociația Municipiilor din România, cu cifrele pe masă, nu am fost contrazisă nicio secundă, pentru că se putea deschide site-ul MF și să se compare cifrele mele cu ce e publicat, ni s-a spus doar că se recunoaște că se taie bani mulți, 180 milioane de euro, 25% din buget, și că ar fi spre binele bucureștenilor, vă dați seama ce anomalie, pentru că acești bani merg la primăriile de sector”, a spus primarul general al Capitalei.

A fost o decizie politică de a mă pedepsi, a lui Dragnea, și anume că Primăria Capitalei achită facturile pentru toate serviciile publice și asta va însemnă că vor fi afectate toate serviciile publice, transportul, termoficarea, iluminatul, apă și canalizare, cele 20 de spitale, consolidările. Cred că e o glumă proastă că ne-a chemat să simulăm un dialog și înainte de întâlnire vă spune că nu va mai face nimic. E o încălcare a Constituției, articolul 62 spune că legea bugetului trebuie alcătuită de Guvern și adoptată în Parlament. Nu înțeleg de ce acceptăm cu toții ca un lider politic care vrea să să răzbune, cu pixul în mână, decide soarta românilor, a bucureștenilor”, a mai spus Firea.

Ea a mai spus că nu cerșește bani de la Guvern, pentru că sunt banii bucureștenilor: „Nu venim să cerșim de la Guvern, să ne dea ceva în plus. Nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”.

Sunt banii românilor, ai bucureștenilor, nu ai lui Dragnea. El nu e regele României și patronul bugetului țării”, a spus primarul general al Capitalei.

Am explicat situația la București și am spus ceea ce Dragnea știe, dar se face că nu aude și nu vede, că nu poți să tai de la serviciile publice pretinzând că le va fi mai bine bucureștenilor ducând acești bani la primăriile de sector care nu au competențe legale”, a adăugat ea.

„Poate vrea să facă modificări legislative, dar sunt de lungă durată și nu cred că el va mai prinde în funcția pe care le are acele modifări. Ar trebui să modifice Constituția. Îl invit să facă un referendum, cum prevede legea, ca să modifice Constituția și îl invit să declanșăm un referendum în București, să decidă bucureștenii cum trebuie cheltuiți banii. Vă asigur că va avea foarte mari surprize”, a spus Firea.

Ni se aruncă praf în ochi inclusiv prin unii analiști, foarte buni prieteni cu Dragnea: primăria a câștigat, s-au dat în plus 100 de milioane. Știți ce înseamnă 100 de milioane de lei la nivelul primăriei? 21 milioane euro! Nici măcar 30 de blocuri anvelopate. La recensământul capitala din 1992 avea peste 100.000 de blocuri. E bătaie de joc. Dragnea le flutură bucureștenilor că o să aibă 30 de blocuri de anvelopat, când avem sute. E jenant”, a susținut primarul general.

Ea a mai spus că, dacă nu vor ajunge la o soluție, va ataca bugetul pe toate căile posibile: „Vom uza de căile legale interne și internaționale”.

Citește și Revolta primarilor: „Dragnea ne-a spus: 'Nu se închid cifrele, trebuie să fim sinceri. Eu puteam să nu vă dau nimic'”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri