Gabriela Firea îl atacă din nou pe Liviu Dragnea: „PSD, condus de un om interesat doar de propria situație”

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea, in prim-plan
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lansează un nou atac la președintele PSD, Liviu Dragnea. Ea le-a trimis colegilor un mesaj chiar în timp ce la Parlament se desfășoară ședința CEx PSD, la finalul căreia sunt așteptate excluderi din partid.

„Ieșirile bizare ale lui Liviu Dragnea denotă disperare și încrâncenare”, a arătat Firea într-un comunicat de presă.

„PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică, economică şi ale cărui ieşiri bizare şi departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare şi încrâncenare. Ştiu, sunt vinovată, alături de mulţi alţi colegi, pentru ca am girat existenţa acestui personaj devenit toxic pentru ţară şi l-am ajutat să-şi consolideze poziţia, din care acum foloseşte puterea în mod discreţionar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aş fi tăcut. Dar e vorba de bucureştenii pe care îi reprezint şi care sunt afectaţi de acţiunile duşmănoase ale lui Liviu Dragnea faţă de bucureşteni şi mulţi, mulţi alţi români din toată ţara”, a spus Firea, care este și vicepreședinte PSD.

Primarul Capitalei nu participă la ședința CEx. Ea este acum într-o vizită în străinătate. 

„Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid şi pentru ţară, şi senzaţia multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol şi iau atitudine, ei nu sunt pucişti, ci reformatori. Iar reformele, chiar şi atunci când iau forma unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Şi le-aş aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: "răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi!"”, a spus Firea.

Gabriela Firea spune că își asumă toate criticile pe care i le-a adus lui Liviu Dragnea și spune că șeful PSD este „un personaj toxic”.

Într-un comunicat de presă, Firea spune că excluderile nu sunt o soluție și că, din contră, vor șubrezi guvernarea.

„Nu mai putem continua aşa, sub teroarea excluderilor şi a dizolvărilor. Frica poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. În general, a-i exclude pe cei care vor să se ţină de cuvânt faţă de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări. Cei puşi în discuţie azi pentru excludere s-au numărat printre cei mai activi colegi, printre cei care au adus rezultate excelente pentru partid. Au avut poziţii critice, dar n-au sabotat cu nimic guvernarea, dimpotrivă, au votat toate proiectele şi s-au luptat, uneori eroic, cu adversarii noştri”, a arătat Gabriela Firea.

Ea le ia apărarea celor care sunt propuși pentru excludere: „sunt oameni de cuvânt față de români, sunt printre cei mai activi oameni politic din partid”.

Firea mai spune că dacă se pune în discuție și excluderea ei, nu va face altceva decât să se declare un om de stânga, dacă nu va fi acceptată nici ca membru simplu de partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri