Gabriela Firea îl dă în judecată pe Andrei Caramitru pentru o postare de pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
andrei caramitru la in fata ta
Foto: Digi24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că îl va da în judecată pe Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR Dan Barna, pentru un mesaj scris de acesta pe Facebook, în legătură cu activitatea serviciilor alternative de transport și „mafia taxiurilor din Voluntari”.

Aplicaţiile pentru maşini în regim de car sharing, precum Uber, Bolt şi Clever, au anunțat că ar putea să nu mai aibă şoferi pe traseu începând de joi. O reglementare care intră în vigoare mâine transformă aceste aplicaţii în servicii ilegale.

În acest context, Andrei Caramitru a postat dimineață mesajul: Câștiga mafia taxiurilor din Voluntari a lui Pandele. Sictir lui, sictir lui Firea cu tot cu firul ei din colon, și sictir și PSD-ului. Așa se întâmpla când nu votăm, da? Nu ne interesează politica? Toți sunt la fel? Veniți fraților pe 26Mai la vot! Sa ii pulverizam o data pentru totdeauna.”

Ulterior, într-un comunicat de presă, Gabriela Firea a anunțat că îl da în judecată pe fiul actorului Ion Caramitru „pentru calomniile pe care acesta le-a lansat în spațiul public prin intermediul unei rețele de socializare, în legătură cu o presupusă implicare a Primarului General în interzicerea platformelor de ride-sharing și favorizare a "mafiei taxiurilor din Voluntari".”

„Dincolo de limbajul suburban folosit de dl. Caramitru, care însă este în deplină consonanță cu modul de acțiune politică a reprezentanților USR (Ura Sufocă România), sunt revoltată de lejeritatea cu care sunt colportate informații total false referitoare la mine și la soțul meu. Nu am interzis uber și nicio altă platformă, nu intenționez să fac acest lucru și, oricum, reglementarea acestei activități este apanajul guvernului, care de altfel a și anuntat că lucrează la elaborarea unui act normativ în acest sens”, afirmă Gabriela Firea, potrivit comunicatului de presă al Primăriei Municipiului București.

„Pe de alta parte, nici eu și nici soțul meu nu suntem implicați în niciun fel de activități comerciale în general, prin urmare nici de transport de persoane, astfel încat este exclus să avem orice beneficiu patrimonial direct sau indirect de pe urma interzicerii sau reglementării aplicațiilor de tip uber. Prin urmare, atât eu cât și soțul meu am decis să îl acționăm în judecată pe numitul Andrei Caramitru, întrucât calea legală este singura prin care putem împiedica răspândirea unor astfel de calomnii”, mai spune primarul Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri