Gabriela Firea: Klaus Iohannis a intrat, foarte devreme, în campanie

Data publicării:
gabriela firea hora unirii tricolor 3 fb

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe tema graţierii şi a amnistiei este criticată de reprezentanţii puterii. Primarul Bucureştiului îl acuză pe şeful statului că dezinformează, după doi ani de mandat în care nu a făcut nimic, iar co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu crede că şeful statului vrea să îşi sporească popularitatea ca să aibă şansa unui nou mandat la Cotroceni.

Primarul Capitalei spune că demersul preşedintelui contrazice votul dat de români la alegerile parlamentare.

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD: Este un demers ipocrit şi făcut pentru a începe, foarte devreme, campania pentru prezidenţiale. Ne dă lecţii de anticorupţie, dar doi ani de zile ce a făcut? Vreau să ştiu, ce a făcut? Nu a facut nimic pentru lupta împotriva corupţiei şi nici pentru bunăstarea românilor.

Preşedintele Senatului, care este copreşedinte al ALDE, crede că tema propusă pentru referendum „nu face decât să ne dăuneze”. Călin Popescu Tăriceanu susţine, într-un mesaj pe Facebook, că şeful statului „încearcă să iasă din această letargie care a caracterizat primii doi ani de mandat. Este numai o temă politică, menită să îl ajute în perspectiva alegerilor din 2019.”

Traian Băsescu, care a convocat două referendumuri în cei 10 ani în care a fost şeful statului, nu este mulţumit de subiectul consultării iniţiate de Klaus Iohannis. „Dacă tot voia anunţarea referendumului de ziua Micii Uniri, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova”, scrie fostul preşedinte pe Facebook.

Liberalii s-au grăbit, luni seară, să fie primii care anunţă că susţin demersul preşedintelui. Raluca turcan preşedintele interimar al PNL, a scris pe Facebook: „Este gestul corect al președintelui României în fața unui conflict evident între popor și o coaliție guvernamentală care vrea salvarea propriilor clienți politici. Poporul nu a votat salvarea hoților, ci a dat un mandat de bună guvernare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri