Sari la conținut

Gabriela Firea: Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi

Sănătate şi libertate! Este urarea pe care şi-o adresează mai nou aleşii locali, din cauza anchetelor făcute de procurori. Dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Firea, la o întâlnire a primarilor din întreaga ţară. Preşedintele Senatului acuză şi el procurorii că prin acţiunile lor blochează modernizarea ţării.

Teama primarilor de anchetele DNA i-a făcut pe aceştia să se plângă şefilor de la Bucureşti. Spun că dacă nu este schimbată legislaţia, nu mai semnează niciun act.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi. Aceasta a devenit urarea între primari.”

Le dă dreptate liderul PSD, care admite că aleşii locali nu îşi pot desfăşura activitatea aşa cum îşi doresc.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „De mult timp există salutul ăsta. Există.”

Primarii reuniţi la un hotel din Capitală au fost învăţati cum să lupte cu procurorii chiar de preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: „Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituţii de forţă împotriva instituţiilor rezultate din votul democratic al românilor. Vreau să vă rog ceva, dacă vă simţiţi hăituiţi, dacă nu vă puteţi face treaba aşa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dumneavoastră, atunci ieşiţi şi spuneţi public aceste lucruri.”

Starea de tensiune existentă la nivelul administraţiei locale este descrisă şi de primarul Timişoarei.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „O anumită spaimă există în general în administraţia publică şi la personalul angajat şi în rândul primarilor.”

Soluţia pentru rezolvarea situaţiei a venit din partea lui Liviu Dragnea, care a cerut Guvernului şi Parlamentului să modifice rapid legislaţia în vigoare.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Primarul trebuie să răspundă doar în ce priveşte legalitatea, nu poate să fie controlat în ce priveşte oportunitatea.”