Gabriela Firea: Nu a fost rea-voință în organizarea alegerilor prezidențiale în afara țării, a fost respectată legea

Data publicării:
gabriela vranceanu firea - fb

"În legătură cu preluarea dosarului "Diaspora" de către DNA, din punctul nostru de vedere legea a fost respectată. Justiţia va avea, însă ultimul cuvânt. Este regretabil ce s-a întâmpat cu votul din afara ţării şi, de aceea, reprezentanţii Guvernului şi-au cerut scuze pentru situaţia creată. Nu a fost rea-voinţă şi nici o încălcare a legilor", a spus Firea, într-o declaraţie remisă Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, costul politic a fost "dureros", iar din acesta e înţelept să înveţe întreaga clasă politică şi să fie atentă la legislaţie şi să o îmbunătăţească, pentru a preveni astfel de situaţii nedorite.

"Legile electorale nu se modifică prin Ordonanțe de Urgență ale Guvernului în timpul alegerilor, ci în Parlament, printr-o dezbatere temeinică, aşezată. Este o prioritate a parlamentarilor PSD şi a partenerilor noştri în perioada următoare", a mai spus Firea.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

Citiți și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din Diaspora, în atenția DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri