Sari la conținut
News Alert

Gabriela Firea: Pentru PNL votul prin corespondență nu e decât un subiect ofertant pentru declarații bombastice

 

 Foto: psd.ro

Pentru liderii PNL, votul prin corespondență nu este decât un subiect ofertant pentru declarații bombastice și nu o temă politică reală. Dacă într-adevăr și-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut pârghiile necesare, întrucât dețin președinția comisiei parlamentare privind legile electorale. Numai că în loc de o lege bună privind votul cetățenilor români aflați peste hotare, avem patru proiecte de lege pe această temă, am avut o moțiune de cenzură, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă, iar acum, de ultimă oră, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocată pentru Codul Fiscal.

Dacă într-adevăr există voință politică din partea PNL, subiectul va putea fi tranșat de comisie și apoi de plenul Parlamentului în sesiunea de toamnă, pentru că alegerile din 2016 nu vor avea loc în septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfârșitul anului. Timp este așadar suficient, așa că așteptăm de la colegii liberali dovezi de responsabilitate și nu doar exerciții sterile de retorică”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Citiți și: PMP, acuzaţii la adresa PSD și PNL: „Sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor 4 milioane de români de peste hotare să poată vota”