Sari la conținut

Gabriela Firea, îngrijorată: Grindeanu nu se mai consultă cu Dragnea ca la început

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, acuză faptul că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele „se lovesc de un zid”. Relaţia Executivului cu administraţia locală este „mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş, a mai spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

„Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului”, a spus FIrea.

Ea a vorbit şi despre relaţia Guvernului cu administraţia locală, în special cu Primăria Capitalei. „Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a acuzat că Executivul refuză să sprijine administraţia în domenii precum Centura Bucureştiului şi administrarea metroului.

„Vreau doar să punctez legat de reacţia unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureştiului. O Capitală bine administrată înseamnă o ţară bine administrată. (...) Dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine. (...) Sunt surprinsă că există o reacţie ori înceată, ori de refuz, din partea reprezentanţilor unor ministere, care pur şi simplu pun în dificultate Primăria Capitalei”, a spus Gabriela Firea.