Gabriela Firea pune condiții pentru ca transportul în comun să fie gratuit 

Data publicării:
gabriela firea digi km0

„Numai după ce ne vom asigura că avem suficiente autobuze, toate modernizate, toate curate, în toate să se asigure siguranța călătorului. Ca să nu se spună că am introdus gratuitate, dar serviciul a scăzut în calitate”, a spus noul primar al Capitalei. 

Gabriela Firea a declarat că şi în alte oraşe europene sunt biletele gratuite în anumite intervale orare tocmai pentru a-i determina pe călătorii care nu au neapărat treabă la o anumită oră să nu se mai înghesuie în autobuze dimineaţa şi după-amiaza, când este foarte aglomerat.

De asemenea, noul primar general a mai promis că Bucureştiul va avea 1000 de autobuze, cu o treime mai mult decât acum şi că va face mai multe benzi de circulaţie speciale pentru transportul în comun, taxiuri şi ambulanţe.

Gabriela Firea a declarat, săptămâna trecută, la Digi24 că va face „revoluție în materie de trafic în Capitală”. Primarul general a precizat că într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în Capitală și a arătat că primul pas pe care îl va face este să investească în transportul în comun.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că ea își dorește ca transportul public să fie gratuit și a declarat că a discutat deja cu RATB despre această soluție. 

„E opțiunea mea. Din bugetul municipalității, dar fără să luam de la alte capitole. Rentabilizând activitatea acestei regii, care se transformă în foarte scurt timp în societate 100% a municipalității, pentru că așa e regulamentul UE și numai așa poate prelua întreaga structură și activitate de transport public”, a precizat Gabriela Firea. 

Citiți și:
Gabriela Firea: Într-un timp rezonabil, transportul în comun va deveni gratuit în Bucureşti, după îndeplinirea câtorva condiţii
Gabriela Firea, la Digi24: „Credeam în victoria mea, dar nu mă așteptam la un procent atât de mare”
Gabriela Firea: Voi face revoluție în materie de trafic în Capitală 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri