Gabriela Firea, scrisoare deschisă: Dragnea îi urăşte pe bucureşteni

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o scrisoare deschisă către bucureşteni transmisă sâmbătă, că prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se taie aproape 25% din buget, iar concluzia este că liderul PSD, Liviu Dragnea, "îi urăşte pe bucureşteni''.

gabriela firea - george calin
Foto: Inquam/George Călin


"Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat", afirmă Gabriela Firea, în scrisoarea citată de Agerpres.

Ea îl acuză pe liderul PSD că vrea să provoace haos în Capitală şi să învrăjbească Primăria Capitalei cu primăriile de sector.

"Se spune că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare. Este un măr otrăvit ! Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitala şi să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât şi cele de sector, au nevoie de finanţare, pentru că îndeplinesc atribuţii diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate (...) Atrag atenţia că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură: poduri, pasaje, supra-largiri, cămine de bătrâni, centre pentru persoane fără adăpost, grădiniţe sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupa, în aceste condiţii, de toate acestea?", susţine Gabriela Firea în document.

Ea subliniază că banii tăiaţi nu sunt ai liderului PSD, ci ai bucureştenilor, iar Capitala este cartea de vizită a întregii ţări.

"Nu cerşim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obţinuţi în Bucureşti. Deci, sunt banii noştri, nu ai Domnului Dragnea. Aici îşi au sediul ambasadele, vin cei mai mulţi turişti, o Capitală este cartea de vizită a întregii ţări, aşa cum un municipiu este blazonul fiecărui judeţ. Şi chiar dacă vrea sau nu dl. Dragnea, Bucureştiul găzduieşte jumătate de an reuniunile Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mai ales în acest moment, cu bugetul nu se joacă alba-neagra, cum s-au jucat cu apă unii oficiali ministeriali, care spuneau ba că e bună, ba că nu-i bună, ba că iar e bună apă din Bucureşti...", spune primarul Capitalei.

Ea îşi adaugă convingerea că liderul PSD va veni să ceară voturi bucureştenilor la alegerile europarlamentare şi "pentru a ajunge preşedintele ţării", adăugând faptul că nu este meritul personal al preşedintelui social-democrat pentru măririle de pensii şi salarii din ultimii doi ani, programul de guvernare fiind decis de toţi membrii partidului.

"Dl. Dragnea va veni în curând să ceară votul, prin reprezentanţi, la alegerile europarlamentare. La fel va veni şi să ceară votul pentru a ajunge preşedintele ţării. Un om politic care izolează ţara, distruge partidul, îi sacrifica pe oameni, pentru ca să-şi atingă scopurile, îi învrăjbeşte pe colegi unii împotriva celorlalţi, manipulează şi distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulţi romani, îl evaluează la adevărata dimensiune distructivă şi îi vor arăta prin vot opinia lor. Bucureştenii trebuie să ştie că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puţin în toate domeniile, vom resimţi o criză acută, şi toate acestea în timp ce preşedintele PSD se lauda cu creştere economică şi rezultate deosebite în economie. Se mândreşte că a mărit pensii şi salarii, de parcă le plăteşte din contul lui personal. Eram şi eu prezentă, şi alţi mulţi colegi de bună credinţă, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!", afirmă Gabriela Firea.

Ea încheie scrisoarea printr-o solicitarea adresată conducerii ALDE şi membrilor Comitetului Executiv al PSD "să nu se lase minţiţi încă o dată de planşele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în şedinţă, prin care îi va minţi că bugetul este roz" pentru că vor avea "de suferit" cetăţenii din întreaga ţară şi "se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiţii".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri