Gabriela Firea spune că va candida pentru funcția de primar al Capitalei. „Vom avea un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale”

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PSD - BPN - 20 SEPT 2021
Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a spus din nou că vrea să candideze pentru al doilea mandat de primar al Bucureștiului. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că vrea să candideze pentru funcția de primar al Bucureștiului în 2024 și că PSD va avea „un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale, pe care eu îl voi susține sper din postura de primar general”.

„Le mulțumesc celor care au încredere și nu s-au lăsat păcăliţi de campanii mincinoase la adresa mea, la adresa soțului, a familiei, a echipei din care fac parte și că ne evaluează după comportamentul pe care îl avem, după rezultate, după ce propunem.

Noi am insistat mult la realizarea programului de guvernare pe măsurile sociale, am insistat foarte mult pe creșterea pensiilor, pe sprijinul pentru pensionari să treacă iarna, pe creşterea alocațiilor, pe a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi.

Vedem cât s-au scumpit facturile, ce impact a avut liberalizarea pieței și am spus că trebuie ca cele mai vulnerabile categorii să fie ajutate și lucrurile merg mai departe. Nu am vrut să fie deficit excesiv că sufeream, scădea puterea de cumpărare. Le-am luat pe cele care nu puneau în pericol.

Vreau să fiu sănătoasă, și eu, și colegii, și familia să candidez în 2024 când sunt alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidenţiale, să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general, să finalizez proiectele începute și abandonate de domnul Nicuşor Dan și să recuperez întârzierile lui pentru că a dovedit că nu cunoaşte administraţie, nu vrea oameni buni în jur și am senzația că nu-i pasă de oameni. Dacă i-ar păsa, ar lua niște măsuri bune.

Avem colegi foarte bine pregătiți, care vor participa la o cursă internă pe sistem american și vom avea un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale, pe care eu îl voi susține sper din postura de primar general, pentru că, la momentul prezidențialelor, vor fi fost depășite cele locale.

Este decizia mea, îi prețuiesc pe români și am dovedit-o în multe ocazii, dar cred că menirea mea este aceea de a rezolva lucuri de sistem din Capitală. Este păcat că s-a întrerupt activitatea mea prin minicună, fraudă, manipulare.

Lucrurile mergeau mai bine în perioada asta, și mai am multe de spus din punct de vedere administrativ. Ce se va întâmpla peste niște ani, nu putem spune, dar următoarele două mandate aici mă văd și aici am abilități”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Senatorul PSD anunțase în noiembrie că şi-ar dori să candideze pentru un nou mandat de primar general la viitoarele alegeri locale.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri